Vi kender det alle sammen. Du står op på vej til arbejde skal på arbejde, og du er træt og har travlt. Du går ind for at vække dit barn, der nu har hevet en ordentlig omgang snot med sig hjem fra børnehaven eller skolen, og som derfor ligger og har det skidt i sengen. Hvis det er slemt, er der ikke andet for end at tage en sygedag – men kan man ikke undgå, at det kommer så vidt? Jo, du kan i hvert fald prøve! Her får du tips til, hvordan du giver dit barn de bedste betingelser i kampen mod forårets forkølelser.

  1. Husk det basale behov

Forkølelse er en resultatet af en virus, hvilket betyder, at for at virussen overhovedet får lov til at ramme dit barn, så skal immunforsvaret være svækket. Dette kan det blive af flere årsager, men de hyppigst forekommende er uden tvivl mangel på basale behov. Har I tjek på søvnen eksempelvis? Behovet for en tilstrækkelig nattesøvn er et fænomen, der ikke desto mindre er meget sand. Dit barn skal – afhængigt af alderen – have mellem 8 og 10 timers søvn hver nat, og denne skal være af høj kvalitet. Gode aftenrutiner er guld værd, og investeringen vil både give udtryk for mere energi, mindre klynkeri i løbet af dagen – og som du nok kan regne ud – et stærkere immunforsvar.

  1. Hold kulden væk

Selvom kalenderen siger forår, kan der stadig være rigtig koldt udenfor. Så sent som i år lå der sne i slutningen februar. Det handler derfor om at passe på ikke at blive kold, og for børn kan det være svært at vurdere, hvis legen er god og humøret højt, eller hvis noget andet trækker mere. Det er ikke en skrøne, at du hurtigere bliver forkølet, hvis du er kold. Faktisk er det sådan, at kolde slimhinder i næsen har dårligere blodgennemstrømning og dermed færre immunceller, hvilket altså bevirker, at du er mere modtagelig over for vira. En god måde, hvorpå du kan sikre, at dit barn ikke får kolde fødder, er ved at købe et par gode indendørssko. Har I trægulve, er dette råd især anbefalelsesværdigt. Køb superfit hjemmesko her.

  1. Husk vitaminerne

Det er muligvis en kedeligt råd, for vi ved alle, hvor svært det er at få børn til at spise grøntsager og frugt. Dog er rådet med, fordi det er rigtig godt, hvorfor du kan overveje at sætte lidt ekstra ind på området. Vitaminer bidrager til et sundt immunforsvar, hvilket, du i de to tidligere punkter kan læse, er vejen frem. Så forsøg dig med smoothies med lidt grønt skjult i, eller anret grøntsagerne mere dekorativt for at lokke børnene. Du kan tilmed snitte både gulerødder, peberfrugt og andre grøntsager så fint, at dit barn ikke engang vil opdage, at de er i kødsovsen. Går det helt galt, kan du også gå over til den gode gamle vitaminpille – men prøv gerne lykken med det friske først. Måske du også trænger lidt ovenpå en kold vinter?