3 fordele ved at finde en lektie mentor til dit barn

Har dit barn svært ved lektierne i skolen, kan det være en oplagt idé at hyre en lektie mentor til dit barn. Her kigger vi på et par fordele ved at gøre netop det.

Find en gratis lommeregner online.

Kan give barnet skoleglæde igen

Hvis dit barn får en mentor, der kan hjælpe med lektierne, kan det først og fremmest være med til at give dit barn skoleglæden igen. Der er mange børn, der mister glæden ved at gå i skole, hvis de får svært ved at følge med i et eller flere fag.

En mentor kan give den ekstra hjælp ved siden af skolen til at komme helt ind i et fag og komme med der, hvor det måske halter lidt. Og i takt med at barnet lærer mere og mere, kan der også komme mere skoleglæde tilbage.

Dit barn bliver dygtigere fagligt

Så må vi heller ikke undervurdere, at dit barn kan blive meget dygtigere fagligt ved at have sin egen lærer eller mentor ved siden af skolen. På den måde bruger dit barn jo mere tid på at lære det hele meget mere grundigt, og det kan gøre dit barn meget bedre fagligt – også på den lange bane.

Dit barn kan fx få nogle værktøjer til at lære hurtigere og nemmere, hvilket kan komme barnet til stor gavn senere i skoletiden. Og på sigt kan det være, at der slet ikke er brug for en mentor mere.

Skab et frirum for dit barn

Sidst, men ikke mindst, er det også med til at skabe et frirum for dit barn, som kan være tiltrængt. Der er mange børn, der ikke er gode til at lære nye ting i skolen, fordi der kan være for meget larm, for mange mennesker og for meget uro.

Det kan være meget nemmere at lære noget, når barnet sidder med en mentor på tomandshånd. Det kan være med til at skabe det frirum, hvor der er plads til at lære det, på en måde som dit barn er glad for, og ikke på den måde, der måske bliver anvendt i skolen.