Hestestadel

1 år siden |  0 comments  |  Seneste Nyheder

Det at ride er noget, som man har dyrket i utroligt mange år. Hvis man får fortalt, at hele ideen om at have en sadel første gang er blevet taget i brug før år 4000 f.Kr. så kan man godt blive overrasket. Man har ingen forstand på, hvordan mennesker overhoved har eksisteret så længe. Det at ride har  dog altid har været noget, som mennesker har brugt som en form for transport – selvfølgelig mest før i tiden, hvor man i dag bruger heste til ridesport og hobby også. Man ser, hvordan det er blevet brugt til at komme fra a til b, men også i forbindelse med krigsførelse.

På den måde har hesten før i tiden taget sig af mange af de jobs, som maskiner og bil nu tager sig af. Dog dyrker mange fortsat ridning, det er blot på en langt mere fritidsorienteret måde, og den særlige tilknytning, der er mellem mennesket og hesten eksisterer fortsat i dag.

De første, der begyndte at ride med sadel, var mænd i Asien. Dog var deres sadel selvfølgelig langt fra hvad vi forbinder med en sadel i dag, men baggrunden for at bruge sadel var den samme, og det skaber i virkeligheden et ret klart billede af, hvor vigtigt det er at ride med sadel.

Det viser sig at man har gjort brug af sadel lige siden dengang, hvor man begyndte at tæmme hestene, og ridning og sadlen går derfor fint hånd i hånd. For over 6000 år siden ville man putte et tæppe over hestens ryg, som herefter ville bindes sammen med et reb eller noget snor. Dog måtte der gå en del år før man fik de mere avancerede sadler, og det er først omkring 3500 år efter, at de asiatiske mænd begyndte at ride på tæpper, at man begynder at få mere avancerede sadler med stigbøjler.

Sadlen har mange funktioner


Når man tydeligvis valgte at gøre brug af sadler så tidligt, må det betyde, at der virkelig er et behov for, at man bruger sadel, når man rider. Der er faktisk også flere grunde til, hvorfor det er vigtigt, særligt hvis man rider længere ture. Først og fremmest gør sadlen det langt mere behageligt for rytteren. Den skaber en komfortabel måde at sidde på hesten, og gør det også langt mere stabilt. Derudover bruger man det også af hensyn til hesten, da sadlen gør, at rytterens vægt er fordel lige på hesten, hvilket gør det langt mere behageligt, og samtidig gør det også, at hesten ikke får gnavesår, når man rider.

Der findes mange typer af sadler


Der findes utrolig mange forskellige typer af sadler, som er blevet og stadig bliver brugt i forskellige sammenhænge. Der findes for eksempel en dressursadel eller en Galopsadel, som bruges i forbindelse med forskellige typer af ridning. Udover, at der selvfølgelig findes mange forskellige sadler, så findes der også mange forskellige udbydere og mærker i forhold til sadler. I dag er der mange der vælger at bruge Equipe sadler, som udbyder mange af de forskellige typer af sadler.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

4 kager der er perfekte til nybegynderen

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Hvis du gerne vil lave en kage, men er helt nybegynder, kan det være svært for dig at vide, hvor du skal ende og begynde henne. For hvilken kage vil være den bedste for en nybegynder? Når du skal finde ud af hvilken kage du skal lave, skal du først...

Hvad er fransk manicure – og hvordan kan man lave det selv?

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Det er utrolig vigtigt for ens fremtræden, at man sørger for at have rene, pæne og velplejede negle. Der er nemlig intet som et par uplejede negle, der kan få resten af en person til at virke ligeså uplejet, og det er naturligvis ikke et signal, som...

Lidt om urets historie

1 år siden By Undervisningsavisen 1 Comments

Det første ur, som blev opfundet, var sandsynligvis et, som vi alle kender til. Dette var soluret og nogle haver har endda sådan et stående, men nok mest af alt for æstetiske grunde. Det er dog de færreste, der overhovedet kan aflæse sådan et for der...