Det at ride er noget, som man har dyrket i utroligt mange år. Hvis man får fortalt, at hele ideen om at have en sadel første gang er blevet taget i brug før år 4000 f.Kr. så kan man godt blive overrasket. Man har ingen forstand på, hvordan mennesker overhoved har eksisteret så længe. Det at ride har  dog altid har været noget, som mennesker har brugt som en form for transport – selvfølgelig mest før i tiden, hvor man i dag bruger heste til ridesport og hobby også. Man ser, hvordan det er blevet brugt til at komme fra a til b, men også i forbindelse med krigsførelse.

På den måde har hesten før i tiden taget sig af mange af de jobs, som maskiner og bil nu tager sig af. Dog dyrker mange fortsat ridning, det er blot på en langt mere fritidsorienteret måde, og den særlige tilknytning, der er mellem mennesket og hesten eksisterer fortsat i dag.

De første, der begyndte at ride med sadel, var mænd i Asien. Dog var deres sadel selvfølgelig langt fra hvad vi forbinder med en sadel i dag, men baggrunden for at bruge sadel var den samme, og det skaber i virkeligheden et ret klart billede af, hvor vigtigt det er at ride med sadel.

Det viser sig at man har gjort brug af sadel lige siden dengang, hvor man begyndte at tæmme hestene, og ridning og sadlen går derfor fint hånd i hånd. For over 6000 år siden ville man putte et tæppe over hestens ryg, som herefter ville bindes sammen med et reb eller noget snor. Dog måtte der gå en del år før man fik de mere avancerede sadler, og det er først omkring 3500 år efter, at de asiatiske mænd begyndte at ride på tæpper, at man begynder at få mere avancerede sadler med stigbøjler.

Sadlen har mange funktioner

Når man tydeligvis valgte at gøre brug af sadler så tidligt, må det betyde, at der virkelig er et behov for, at man bruger sadel, når man rider. Der er faktisk også flere grunde til, hvorfor det er vigtigt, særligt hvis man rider længere ture. Først og fremmest gør sadlen det langt mere behageligt for rytteren. Den skaber en komfortabel måde at sidde på hesten, og gør det også langt mere stabilt. Derudover bruger man det også af hensyn til hesten, da sadlen gør, at rytterens vægt er fordel lige på hesten, hvilket gør det langt mere behageligt, og samtidig gør det også, at hesten ikke får gnavesår, når man rider.

Der findes mange typer af sadler

Der findes utrolig mange forskellige typer af sadler, som er blevet og stadig bliver brugt i forskellige sammenhænge. Der findes for eksempel en dressursadel eller en Galopsadel, som bruges i forbindelse med forskellige typer af ridning. Udover, at der selvfølgelig findes mange forskellige sadler, så findes der også mange forskellige udbydere og mærker i forhold til sadler. I dag er der mange der vælger at bruge Equipe sadler, som udbyder mange af de forskellige typer af sadler.