pejs

7 måneder siden |  0 comments  |  Viden om Boligen

De seneste år er biopejse blevet voldsomt populære, hvilket der er mange gode grunde til. De er nemlig blevet bedre og bedre, samtidig med priserne er faldet voldsomt. Desuden har den øgede fokus på grøn omstilling gjort, at mange tænker i alternative baner i stedet for den gamle brændeovn.

Det er især de danske biopejse, som er blevet et hit rundt om i de danske hjem. Designet på de danske modeller slår nemlig langt de udenlandske, hvilket efterhånden gælder for det meste danske design. Vi laver bare nogle af de bedste produkter her i Danmark, så det kan vi lige så godt nyde godt af og købe dansk. Så støtter vi samtidig vores eget samfund og økonomi.

En biopejs er samtidig utrolig nem at installere, da den hverken har behov for skorsten eller ventilation, hvorfor du kan have den i gang samme dag, som du har købt den. Der er derfor heller ingen håndværkerudgifter forbundet med installationen, hvilket gør det samlede projekt meget økonomisk overkommeligt.

Biopejsen skaber hygge


Udover at være en fornuftig sekundær varmekilde, så skaber biopejsen en fantastisk hygge. En flot biopejs pynter i en hver stue, og er der noget som kan samle familien, så er det en pejs. Biopejsen er i stand til at øge temperaturen i rummet betragteligt, så effekten fra en brændeovn kan mærkes, dog ikke ligeså kraftigt.

Det er dog nok til, at man kan sidde og varme sig foran en biopejs og kigge på de flotte flammer. Der sker nemlig en rigtig forbrænding i biopejsen og den er designet, så det ligner flammerne fra en brændeovn til forveksling.

Så køb nogle gode lænestole og eventuelt et lammeskind, og sæt dig så foran din nye biopejs, så er du garanteret en hygge udover det sædvanlige. Og med de lave priser på biopejse i dag, så er det samtidig en meget overkommelig investering.

Biopejsen er grøn energi


Biopejsen forbrænder bioethanol eller med andre ord alkohol. Det er en langt mere ren forbrænding end de gammeldags brændeovne. Vi danskere tænker meget på miljøet og vores sundhed, hvilket nok også er en af grundene til at den mere grønne biopejs er på vej frem.

Ligesom alle andre forbrændinger udledes der dog kulilte, hvorfor man ikke skal have en biopejs i et alt for lille og godt isoleret rum. I praksis er det dog sjældent et problem, da de fleste vælger at have biopejsen i stuen, som er af en noget anden størrelse. Man skal dog altid tænke sig om, når man har levende ild inden døre, men med en smule omtanke er der ingen problemer.

Den bioethanol som bruges er ofte lavet af gammelt madaffald og lignende, hvilket er rart at tænke på, da det skåner miljøet. Der er altså ingen grundt til at fælde træerne, som til almindeligt brænde. Ligesom man heller ikke bruger naturressourcer som olie, som man gør ved et oliefyr. En biopejs er dermed helt i takt med tidens grønne omstilling. Bioethanol er desuden en billig energikilde, hvorfor de løbende udgifter til en biopejs er lave. 

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Stort udvalg af kvalitetslamper til bundpris

10 måneder siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Lampeguru tilbyder over 200 flotte kvalitetslamper til bundpris. Her kan vælges mellem kontorlamper, loftlamper, gulvlamper, udendørs lamper, børnelamper, Halo tech lamper samt miljøbevidste LED lamper. Der tilbydes et solidt udvalg af de bedste og m...

Forkæl din nye bolig med lækkert interiør

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Er du så heldig at have fået fingrene i en ny, lækker bolig, er det bare med at fylde den op med tilsvarende godt interiør. Det er lidt af et mareridt for de fleste. At skulle finde en lejebolig i København. Med tusindvis af studerende og lige så ma...

Viden om boligen: Det skal du huske, inden du indretter

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Når man skal indrette et hjem – uanset om det er første eller sidste gang eller alle gange ind i mellem – kan det være svært. Der er mange ting, man skal være opmærksom på. Når man indretter sit hjem, vil man naturligvis gerne have et perfekt resulta...