Garlando bordfodbold borde er bare ét mærke ud af mange forskellige mærker til det populære bordfodboldspil. Dog er Garlando-bordene nogle af de mest velkendte og berømte fodboldborde fra de italienske producenter af bordfodboldborde. Overordnet kan de forskellige designs af borde til bordfodbold nemlig inddeles i en række kategorier, som afhænger af bordenes oprindelsesland.

Således er Garlando et af de mest kendte mærker fra de italienske producenter af bordfodboldborde, som blandt andet omfatter fabrikanterne Roberto Sport og Teckell. De to sidstnævnte fabrikanter fremstiller borde, som lige som Garlando bordene, også er meget populære. Heldigvis er det da også nemmere end nogensinde før at finde et sted, hvor man kan købe de nævnte borde. Et godt sted at starte er en dedikeret webshop og kunne være denne her.

Men hvad er der særligt ved Garlando borde? Og hvad er det, der er så fantastisk ved bordfodbold? Det tager vi et kig på nedenfor.

Hvorfor skal man spille bordfodbold?

Men hvorfor skulle man dog overhovedet spille bordfodbold, og hvorfor skulle man dog spille på et Garlando fodboldbord? Bordfodbold er gået hen og blevet et vanvittigt populært spil i løbet af den seneste årrække. De første borde blev faktisk fremstillet for allerede 100 år siden, men på det seneste har det berømte spillebord fået lidt af en revival.

De fleste, som har prøvet at spille bordfodbold, er enige om, at det er et fantastisk underholdende spil. Det er nemt og simpelt at komme i gang med, og der er ingen komplicerede regler, man absolut skal kunne og huske. Til gengæld er det et spil, der er svært at mestre, så der altid er mulighed for at blive endnu bedre, selv for de bedste spillere.

At spillet er nemt at lære, er også en af grundene til, at spillet er ideelt til at bringe folk sammen om en fælles underholdende aktivitet. Således er spillet både for drenge og piger samt mænd og kvinder. I SFO’ene er det et godt spil for de ældre og yngre børn at bruge tid på sammen, og det er et spil, hvor selv de mere stille børn kan komme til at føle sig som en del af fællesskabet.

Men hvem er Garlando, og hvorfor skulle man dog købe et Garlando bordfodboldbord fremfor nogle af de andre italienske borde på markedet? Det ser vi på nedenfor.

Garlando bordfodbold borde er kommet for at blive

Garlando er en norditaliensk producenter, der har fremstillet kvalitetsborde siden slutningen af 1940’erne. Oprindeligt startede fabrikationen af bordene som en sideproduktion til et snedkerværksted, men produktionen tog fart allerede i 1950’erne, da efterspørgslen på dette nye og underholdende spil steg. I 1970’erne gik Garlando ind på det amerikanske marked og fik her sit egentlige gennembrud, som en af de store internationale producenter af bordfodbold.

Garlando bordfodbold borde er fremstilles i både italiensk og såkaldt amerikansk design. Det italienske design er det mest populære i Danmark og kendetegnes ved, at bordets spilleplade er fremstillet af sandblæst glas. Glaspladen ligger typisk over et grønt laminat, hvor der er påtrykt en fodboldbanes striber. Glasoverfladen har den særlige egenskab, at den har forholdsvis lav friktion mod bolden sammenlignet med spilleflader i andre materialer på andre fodboldborde. Dette betyder, at bolden kan bevæge sig væsentligt hurtigere end på borde, hvor spillefladen er fremstillet af andre, blødere materialer som linoleum.

Borde fra Garlando er fremstillet med enten teleskopstænger eller gennemgående stænger afhængigt af, hvilken model, der er tale om. Traditionelt set er italienske borde fremstillet med gennemgående stænger, hvor den stang, som spillerne er monteret til, skubbes igennem et hul i bordets side og ud på den anden side. På borde, som har teleskopstænger, er der ikke nogen risiko for, at man kan blive ramt af en stang, som kommer farende gennem siden af bordet under kamp, og det er denne type bordes store fordel. Borde med gennemgående stænger er dog gerne lidt billigere end borde med teleskopstænger, og med e smule omtanke er dette ikke noget problem.

Borde fra Garlando kommer oftest fremstillet i smukke og afbalancerede designs, så det altid er en fryd at se på, uanset hvor bordet stilles. Endvidere rammer Garlando den perfekte balance mellem et internationalt varemærkes stærke kvalitet og så den almindelige forbrugers pengepung, eftersom bordene sælges til overkommelige priser, hvor de fleste kan være med.

Alle disse kvaliteter betyder, at Garlando er en producent, man kan regne med. Garlando er kommet for at blive.