Dåbsgaver har altid være vigtige. Dette er nemlig nogle af de første ting et barn kommer til at eje og er de første gaver han eller hun nogensinde bliver givet. Der er derfor mange ting der er værd at overveje, inden man giver sig i kast med at udvælge dåbsgaver. Heriblandt kan nævnes historien bag gaverne. Det er nemlig langt fra altid de samme former for gaver der er blevet givet for nogle år siden, som dem der oftest pryder gavebordet i dag.

Disse faktorer er værd at bide mærke i, så man kan overveje om man har mest lyst til at give en moderne gave, eller måske én der er mere klassisk. Mulighederne er i hvert fald mange, og det er vigtigt at grundigt overveje dem alle. Her kan det være gavnligt, at vurdere dine muligheder ud fra hvad der er blevet givet for mange år siden, og hvad der traditionelt gives i dag.

Datidens og nutidens gaver

Før i tiden var det en tradition at give dåbsgaver, der kunne bruges af barnet hele livet igennem. Drengebørn fik som regel penge til en opsparing, hvor pigerne fik ét eller andet form for smykke. Disse var gaver børnene kunne beholde i mange år og vide at disse var nogle af de allerførste ting de ejede. Nu til dags er gaverne afveget en smule fra dette norm. Legetøj, hagesmækker og bamser står nu først på listen af gaver der gives til de nyfødte. Altså fokuseres der mere på gaver, som børnene kan bruge mens de er børn, fremfor noget de først får glæde af senere, men til gengæld potentielt langt ud i fremtiden. Der er naturligvis ingen fastsatte regler, for hvad man skal give, men alligevel er det en god idé at have gjort sig disse overvejelser.

Hvilken gave skal man så give?

Der er som sagt fordele og ulemper ved begge typer af gaver; skal man give noget barnet kan have glæde af nu, eller i fremtiden? Der er ingen grund til at følge strømmen, hvis ikke det er et valg man selv føler er det rigtige. Det ene behøver jo heller ikke nødvendigvis udelukke det andet. Hvis du står forældrene tæt, eller måske endda er forældrene til barnet, er der jo ingen grund til at du ikke kan give to gaver til dåben. Hvis ikke dette er en mulighed, kan det eventuelt tænkes at du bør forhøre dig med forældrene.

De har uden tvivl et overblik over hvilken type gaver der vil dominere gavebordet, og på den måde kan du korrigere efter det. Der er jo trods alt ingen grund til at give en hel masse af den samme gave. Lige meget om gaven er én der bringer glæde til barnets liv før eller senere, er det vigtigste at du har lagt kærlighed og gode hensigter i den. Følg sit instinkt og køb den gave der føles mest rigtig. Men en check til at starte en opsparing, er måske en lidt forældet tanke.