Ja hvad er granitskærver? Måske er du i gang med at anlægge ny indkørsel, måske er du nybygger eller noget helt andet, og skal lige have styr på alle fagbetegnelserne. Her kommer en lille guide til granitskærver og hvad de kan bruges til. Kig med her og få ideer til kommende projekter. Husk at det er en god og holdbar investering at købe granitskærver til dit næste projekt.

Hvad er granitskærver?

Som ordet antyder består granitskærver af granit. Granit er et naturprodukt på lige fod med sten og grus. Granit dannes af forskellige mineraler, der er under tryk. Granit er at finde i bjerge og fjelde. F.eks. findes der også en smule granit i Danmark. Faktisk er den smukke Opalsøen på Bornholm et gammelt granitbrud.

Granit findes i både rødlig, brunlig og hvide nuancer. Grå granitskærver er nok det mest populære valg. Granit sorteres netop efter disse farvenuancer, og knuses først til skærver, når de er farveopdelt. Granitskærver bruges til indkørsler og til blomsterbede i haven. De kan også bruges til at pynte rundt om huset ved nedløbsrør for eksempel. Eller på en sti rundt om huset eller i haven. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvor og hvordan disse kan bruges.

Granitskærver i haven

Granitskærver kan bruges på utrolig mange måder i haven. Er du ved at anlægge vedligeholdelsesfrie bede, eller ønsker du et enkelt udtryk i forhaven? Overvej at anlægge med granitskærver. Granitskærver er utrolig holdbare, da de er et naturmateriale. Det giver et enkelt og flot udtryk at anvende granitskærver. Vælg den nuance af granit du bedst kan lide, og husk at de glimter flot, når de er våde.

Du kan anvende disse skærver på utrolig mange måder i haven. Noget der er meget oppe i tiden lige nu er små stier mellem højbede. Hvorfor ikke bruge granitskærver her? Det er vigtigt, at du anvender den helt rigtige størrelse skærver, alt efter hvad du skal bruge dem til. Spørg derfor altid det sted hvor du køber dem.

En flot indkørsel

En holdbar og samtidig flot løsning til en indkørsel eller sti er at anlægge den med granitskærver. Det er vigtigt, at du har for øje, at det ikke er nok at smide en masse granitskærver ud i indkørslen. Du skal først fjerne en vis del af det gamle underlag, og derefter lægge stabilsand før du lægger stenmel og så til sidst granitskærver. Vær obs. på at vælge den helt rigtige størrelse skærver. Hvis de er for små, vil de sidde fast i dækkene på bilen. Vær også opmærksom på at det er vigtigt at gøre det rigtigt og i den rigtige rækkefølge, ellers vil du komme til at skulle efterfylde for ofte.

Husk også at snerydning er vanskeligere på skærver end på f.eks. fliser. Skal du derimod anlægge en sti eller havegang, er en mindre størrelse skærver gode, da man går bedre på mindre skærver. Der er mange fordele ved at vælge denne løsning.