Et sengebord er virkeligt et essentielt møbel i soveværelset. Det er her, du opbevarer de ting du bruger hver aften og hver morgen. Hvad enten du bruger dit sengebord til at lægge din natlæsningsbog på, have et glas med vand parat til når du vågner om morgenen eller til at stille dit vækkeur på, kan du helt sikkert ikke undvære det.

Når du bruger dit sengebord så meget, er det vigtigt at det også passer til dine behov. Det skal have de funktioner, som du har brug for. Men hvilke funktioner er det?

Hvad skal et sengebord kunne for dig?

Et sengebord skal kunne forskellige ting i forskellige situationer. Hvad dit sengebord skal kunne, er måske ikke det samme som hvad andres sengeborde skal indeholde.

Derfor skal du når du vælger sengebord tænke over hvilke funktioner det skal have. Skal du bruge skuffeplads til opbevaring? Er det vigtigt med en stor overflade, så du har plads til bøger, vækkeur, piller, vand og så videre?

Og hvad med belysning? Har du brug for en natlampe? Skal den stå på dit sengebord så den optager plads, eller skal den sidde på væggen?

Overvej grundigt hvad du vil bruge dit sengebord til, når du skal vælge. Sørg endeligt for at vælge et, der kan det hele, så det ikke bliver frustrerende for dig ikke at have plads til alt.  Det ville være ærgerligt ikke at have gennemtænkt hvilket design du vil få mest gavn af, så du bliver nødt til at erstatte dit sengebord hurtigt igen – for det vil være spild af penge og ressourcer.

Overvej grundigt design-løsningen

Når du har klargjort hvad dit sengebord skal kunne for dig, er det tid til at undersøge markedet, så du kan danne dig det fulde overblik og derved spore dig ind på det rette bord.

Tænk over hvilken designløsning der vil være mest praktisk i din dagligdag. Er det for eksempel bedst at have skuffer øverst eller nederst? Hvis du vil have hylder, hvor dybe skal de så være?

Derudover må du også sørge for at vælge et sengebord i en farve og et materialevalg, som passer til resten af indretningen i dit soveværelse. Husk på, at dit sengebord skal skabe ro og orden i dit soveværelse, og tænk derfor over hvad det bedste farvevalg ville være i forhold til det.

Vælg også dit sengebord ud fra hvilke design-egenskaber, du ønsker. Hvis du for eksempel har for vane at have et glas vand på bordet, er det smart at vælge et bord, som kan tåle at blive spildt på, for alle tilfældes skyld.

Har du for eksempel din telefon eller andet til at ligge og lade på sengebordet, kan du med fordel vælge et bord som nemt skaber plads til ledningerne, og sørger for at de holder sig ordentlige og ikke bliver filtret ind i hinanden, så de er svære at skelne mellem.