Inderst inde ønsker de fleste rygere vel at lægge smøgerne fra sig. For det første af økonomiske grunde, da rygning jo er ganske dyrt, og for det andet af helbredsmæssige årsager. Det er på ingen måde en hemmelighed, at rygning er skadeligt og kræftfremkaldende, og de dårlige rygevaner har ikke kun en negativ virkning på rygeren selv, men også vedkommendes omgivelser. Der er dog bare en lille hage ved det. At lægge cigaretterne fra sig for at opnå et komplet rygestop ikke ligefrem en let opgave. Der er trods alt tale om en vane, der er dybt integreret i dagligdagen.

Markedet bugner af rygestopmidler, og mange tidligere rygere har gavn af disse. Det er dog ikke alle, der kan opnå et succesfuldt rygestop med enten en inhalator, tyggegummi, plaster eller noget helt fjerde. Det er her, e-cigaretten kommer ind i billedet. Det er en opfindelse, der efterhånden har været på markedet i en del år, men først indenfor de seneste tre år, har e-cigaretten virkelig trumfet i gennem som et af de bedste midler til at opnå et rygestop. Det er et godt og sundere alternativ til almindelige tobakscigaretter, og e-cigaretten har hjulpet over 200.000 danskere i kampen mod cigaretterne.

Et sundere alternativ

Det er ikke en kompliceret genstand. Kort fortalt består den af en batteridel, en glødetråd og en beholder, hvori der er en speciel væske, der trygt kan bruges. Den indeholder ingen af de over 4000 skadelige stoffer og kemiske forbindelser, der er at finde i de almindelige cigaretter. Dog kan væsken i nogle tilfælde indeholde nikotin, og det er vanedannende. Det er dog altid muligt at fravælge nikotinen, hvis der ønskes så rent et rygestop som muligt. Hvis en ryger lige har skiftet cigaretterne ud med en e-cigaret, vil det dog være en god idé, at have nikotin i væsken.

På verdensplan findes der næsten utallige forhandlere af e-cigaretter, og selv herhjemme i Danmark har vi en god håndfuld. For kort tid siden blev der vedtaget en lovgivning omkring e-cigaretter, hvilket har påvirket udvalget af både e-cigaretter og dertilhørende e-væske. Dog er der stadig rig mulighed for at vælge mellem mange forskellige varianter, hvis du køber fra større butikker som for eksempel www.elekcig.dk. Her vil der altid være et stort udvalg af lovgodkendte e-cigaretter samt mange forskellige væsker. Ønsker du at skifte tobakscigaretterne ud med en e-cigaret, vil det derfor altid være muligt at finde netop et sæt, der kan hjælpe netop dig.