1 år siden |  0 comments  |  Viden om Samfundet

Efterskolernes aften nærmer sig og igen i år har du mulighed for denne aften at opleve, hvordan det er at gå på efterskole. Efterskolernes aften er et åbent hus-arrangement, der kan svare på mange af dine spørgsmål. Skolen er åben for både forældre og fremtidige elever, så begge parter kan få et indblik i efterskolelivet. 

På Midtjysk Efterskole er de klar til et brag af et arrangement, når de slår dørene op til Efterskolernes aften i januar. Her får både elever og forældre mulighed for at få stillet sin nysgerrighed, når skolen er åben for alle interesserede. Denne aften byder på både rundvisning, snak med underviser og elever og underholdning. Der er rig mulighed for at elever og forældre får stillet alle de ønskede spørgsmål. Efterskolernes aften er et åbent hus-arrangement, hvor alle er inviteret til at deltage.

På aftenen får du en fornemmelse for, hvordan det er at være en del af Midtjysk Efterskole. Du får mulighed for at snakke med de vigtigste på efterskolen, nemlig eleverne, og du kan danne din egen fornemmelse for, om det er din nye efterskole. Du får et indblik i elevernes hverdag ved at snakke med dem, der allerede går på efterskolen.

Efterskolernes aften kan være den afgørende grund til at man finder den rette efterskole, og det kan godt betale sig at bruge et par timer på arrangementet. Efterskolernes aften strækker sig over nogle timer, hvor man har god tid til at nå det hele.

Hvorfor skal man vælge en efterskole? 

Elever på en efterskole oplever ofte, at et efterskoleophold gør dem mere fagligt og socialt rustet efterfølgende. Et efterskoleophold har fokus på fællesskabet, og det er også i højsædet hos Midtjysk Efterskole, hvor alle bliver set og hørt.

Midtjysk Efterskole skiller sig ud fra mange andre efterskoler, fordi eleverne får mulighed for at afprøve alle linjefag før de endeligt skal vælge et fokus. Det betyder for mange, at de ender ud med nye interesser og bliver stærkere på andre områder end de først havde tænkt. Den første periode på efterskolen ses derfor som én lang linje, hvor man har et par uger til at prøve alle valgfag. Efterskolen har fundet ud af at næsten halvdelen af eleverne vælger et andet linjefag, end det, de først troede, de ville vælge. Det kan godt betale sig at eksperimentere før man tager det endelige valg.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Skab gode rammer for studerende

8 måneder siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Er du en af dem, som arbejder for at skabe bedre rammer for de studerende, så vil du også vide, at der altid er masser af opgaver frem mod studiestart. Derfor vælger mange at starte ud i rigtig god tid, så de kan få forbedret de ting, som ikke spille...

Mange unge studerende får ikke nok søvn

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Et problem der er stigende i den danske kultur, er de unges mildest talt haltende søvnmønstre. En overraskende stor procentdel af landets unge, får simpelthen ikke den søvn de har behov for. Dette er et problem der strækker sig helt fra gymnasietiden...

Skoledagen bliver nemmere med de rigtige hjælpemidler

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Som forældre ønsker man naturligvis altid det bedste for ens barn, eller børn. Dette gælder både i form af deres mentale sundhed, men også ved at skabe de bedste rammer omkring barnets udvikling. Når ens barn skal starte i skole er der nogle standard...