Efterskolernes aften nærmer sig og igen i år har du mulighed for denne aften at opleve, hvordan det er at gå på efterskole. Efterskolernes aften er et åbent hus-arrangement, der kan svare på mange af dine spørgsmål. Skolen er åben for både forældre og fremtidige elever, så begge parter kan få et indblik i efterskolelivet. 

På Midtjysk Efterskole er de klar til et brag af et arrangement, når de slår dørene op til Efterskolernes aften i januar. Her får både elever og forældre mulighed for at få stillet sin nysgerrighed, når skolen er åben for alle interesserede. Denne aften byder på både rundvisning, snak med underviser og elever og underholdning. Der er rig mulighed for at elever og forældre får stillet alle de ønskede spørgsmål. Efterskolernes aften er et åbent hus-arrangement, hvor alle er inviteret til at deltage.

På aftenen får du en fornemmelse for, hvordan det er at være en del af Midtjysk Efterskole. Du får mulighed for at snakke med de vigtigste på efterskolen, nemlig eleverne, og du kan danne din egen fornemmelse for, om det er din nye efterskole. Du får et indblik i elevernes hverdag ved at snakke med dem, der allerede går på efterskolen.

Efterskolernes aften kan være den afgørende grund til at man finder den rette efterskole, og det kan godt betale sig at bruge et par timer på arrangementet. Efterskolernes aften strækker sig over nogle timer, hvor man har god tid til at nå det hele.

Hvorfor skal man vælge en efterskole? 

Elever på en efterskole oplever ofte, at et efterskoleophold gør dem mere fagligt og socialt rustet efterfølgende. Et efterskoleophold har fokus på fællesskabet, og det er også i højsædet hos Midtjysk Efterskole, hvor alle bliver set og hørt.

Midtjysk Efterskole skiller sig ud fra mange andre efterskoler, fordi eleverne får mulighed for at afprøve alle linjefag før de endeligt skal vælge et fokus. Det betyder for mange, at de ender ud med nye interesser og bliver stærkere på andre områder end de først havde tænkt. Den første periode på efterskolen ses derfor som én lang linje, hvor man har et par uger til at prøve alle valgfag. Efterskolen har fundet ud af at næsten halvdelen af eleverne vælger et andet linjefag, end det, de først troede, de ville vælge. Det kan godt betale sig at eksperimentere før man tager det endelige valg.