Ved at vælge et efterskoleophold på Øse Efterskole, så får eleverne mulighed for at følge sine drømme og interesser. På Øse Efterskole har eleverne mulighed for at fordybe sig i den kunstneriske verden og udvide sine horisonter. Efterskolen tilbyder  kunstundervisningen som en del af deres linje “kunstlinjen”, hvor eleverne har mulighed for at udvikle og udfordre sig selv. 

Øse Efterskole i Varde har stor fokus på de unges kreative udfoldelse, og sørger for at deres elever udvikler sig i takt med den generelle undervisning samt det ønskede linjefag. På Øse Efterskole har eleverne mulighed for at få kunst på skoleskemaet ved at vælge det kunstneriske linjefag. Her får eleverne indblik i at kunst er meget mere end billeder. Kunst er form og farve, billeder og kreativitet, materiale og fordybelse. De unge får forskellige opgaver, der har en forbindelse til deres egen hverdag og får mulighed for at arbejde med rigtige kunstnere. Det er med til at eleverne bliver rigtig dygtige og udvikler sine personlige kreative evner. På Øse Efterskole øver eleverne sine færdigheder inden for en lang række discipliner og materialer, og det sker sammen med skolens kunstundervisere og andre gæsteundervisere fra hele Sønderjylland.

Undervisningen på kunstlinjen tager udgangspunkt i eleverne lyst og interesse for at lære og for selve faget. Eleverne på kunstlinjen kommer på en studietur til en europæisk storby, hvor de skal studere kunsten, miljøet og selve byens historie. Det giver eleverne en større forståelse for kunstens muligheder og begrænsninger. På turen oplever eleverne kunst og kunsthåndvæk på byens gallerier, museer og tager denne inspiration med tilbage til efterskolen, hvor viden bliver til praksis i det videre arbejde med de forskellige indtryk. Her lærer eleverne at omsætte teori til praksis og at tænke udenfor de traditionelle grænser. Eleverne skal derudover udstille egne kunstværk på skolen, så forældre og venner kan komme og se, hvad de har lært af nye teknikker og former.

Kunstens mange muligheder 

Øse Efterskole er en kunst efterskole, der har fokus på eleverne læren og det gode efterskoleliv. Efterskolen kan dog også meget mere end det kunstneriske. Skolen tager udgangspunkt i fællesskabet, der er med til at øge elevernes indsigt i livet. Det stærke fællesskab på efterskolen former eleverne, og sikre venskaber for livet, der ikke er til at finde andre steder. Skolens rammer sikre, at eleverne udnytter deres potentiale og finder frem til de evner, som eleverne måske ikke kendte til før efterskoleopholdet. Et efterskoleophold på Øse Efterskole er et ophold, som du aldrig glemmer, og kan være med til at forme dine fremtidige valg. Det kan være at du bliver så ramt af kunsten, at du bliver nødt til at forfølge den nye drøm og søge ind på kunstakademiet eller at komme til at arbejde med kunsten i andre kreative sammenhænge.