Er din gamle seng slidt op, og står du og skal ud at købe en ny? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvad der er op og ned på madrasser, vi klæder dig på til at vælge den rigtige. 

Tidligere var en madras en madras, men i dag findes der flere forskellige typer af madrasser, og det er ikke lige gyldigt, hvilken man vælger. Vores søvn er vigtig for vores velbefindende, og med den rigtige madras er du mere sikker på gode nætter og dermed bedre dage. 

Topmadrassen – et ekstra lag af komfort 

Vi starter foroven med topmadrassen. Hvis man benytter flere madrasser, som i eksempelvis en kontinentalseng, vil topmadrassen altid være den, man ligger direkte på, og netop derfor hedder det en topmadras – fordi den ligger på toppen af sengen. En topmadras er relativt tynd og kan have forskellige betræk, for eksempel latex. Hvis du vil vide mere om latextopmadrasser kan du klikke her og læse mere.  

Springmadras – god at hoppe i 

En springmadras er væsentligt tykkere end en topmadras, og hvor man kan vælge at undvære en topmadras, kommer man ikke udenom enten en springmadras eller en boksmadras. Boksmadrassen vender vi tilbage til. En springmadras er typisk en meget fjedrende madras. I de førnævnte kontinentalsenge udgør springmadrassen den midterste del af sengen og ligger altså lige under topmadrassen. Har man en springmadras, behøver man som udgangspunkt ikke andet, men mange vælger altså at lægge en topmadras øverst for ekstra komfort. Springmadrasser findes i flere variationer, så her må man prøve sig frem, inden man køber. 

Boksmadras – den simple løsning 

Her til sidst vil vi se på boksmadrassen, som gør det ud for en seng. Denne type seng er en af de mest populære senge, dels fordi den er billig, men også fordi man her har en madras på ben og ikke behøver tænke på sengerammer men altså blot kan lægge sig direkte på madrassen, der som oftest står på meder, så den er løftet op fra gulvet. Også boksmadrasser findes i flere forskellige hårdhedsgrader, og skal man ud at købe en boksmadras, kan det være en god idé at prøve nogle forskellige for at finde ud af, hvilken hårdhedsgrad, der passer bedst. Vi er alle forskellige, og hvor nogle fortrækker en blød seng, vælger mange en hård boksmadras. 

Der er altså flere typer af madrasser, man kan vælge mellem, når man skal ud at købe ny seng, og med denne lille guide kan du trygt sætte kursen mod nærmeste boligvarehus.