1 år siden |  0 comments  |  Viden om Livsstil

Er du klar til at tage med hele familien på ferie i uge 7 eller ugerne omkring? Mange går og tænker på, hvor de skal tage hen, og hvad der er den helt optimale vinterferie. Det giver denne artikel dig nogle bud på.

Vinterferien er et af de absolutte højdepunkter i mange danske familiers liv. Julen er efterhånden et godt stykke tid siden, det er koldt, og det er mest af alt trist at gå og kigge på det danske regnvejr. Derfor kommer vinterferien ofte meget belejligt, og det giver mulighed for nogle gode afbræk.

Men hvad skal man egentlig lave i vinterferien? For nogle er det helt afgørende, at man kommer væk fra de vante rammer, imens andre sætter fokus på, at man oplever noget hele familien samlet. Her kommer fire bud på, hvad du kan overveje.

Tag på skiferie i Norge


Et af de helt oplagte rejsemål i en vinterferie er at tage til Norge. Herhjemme ser mange Alperne som den helt oplagte skiferiedestination, men de norske fjelde byder også på rigtig mange fantastiske muligheder, både til alpin og langrend. Norge er et fantastisk smukt land, og selv dækket med sne er det noget særligt hver eneste gang.

Der er samtidig noget meget charmerende over skiferier i Norge, fordi det virkelig er noget, som hylder naturoplevelsen. Der går altså en smule mindre afterskiing i den, og man bor typisk i en lille, hyggelig hytte, hvor man kan have hyggelige og uforglemmelige stunder, når man kommer hjem efter en lang dag på ski.

Alperne


Vil du prøve noget helt anderledes, kan du tage til Alperne på ski. Her vil du møde en masse unge mennesker, og det er da også her, de højeste bjerge er at finde. Det er altså her, du virkelig kan blive udfordret, hvis du er dygtig på ski, og derfor vælger mange rutinerede alpin-løbere også disse destinationer. Det er en noget anderledes kultur end i Norge og Sverige, og du vil også opleve lavere priser på alkohol.

Du kan klikke her, hvis du vil læse mere om tøj til turen

Tag ned til varmen


Det er selvfølgelig også altid oplagt at tage en tur ned til varmere himmelstrøg, hvor der er garanti for højere temperaturer. Denne slags kan bruges til at koble af på en helt anden måde, og der skal ikke stresses over skiudstyr, og hvad der ellers kan fylde i hovederne.

Overvej eksempelvis en af de Canariske øer, hvor klimaet er superlækker på denne årstid, og hvor priserne er ganske spiselige til familierejser – også sammenlignet med eksempelvis skiferier.

Bliv i Danmark


Hvis du ikke har mulighed for at rejse ud, så skal du selvfølgelig ikke snyde dig selv for en god vinterferie. Der er ofte mange gode muligheder herhjemme, eksempelvis i forskellige centre, hvor du kan se dyr eller måske blive klogere på planeterne. Hvis du kigger dig omkring, vil du finde mange gode muligheder i Danmark for hele familien. Du kan klikke her, hvis du vil finde gode muligheder til ferien. Følger du linket vil du se muligheder for forskellige centre, hvor du kan holde nytårsferie med familien.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Vidste du, at diabetikere har særligt ømme fødder?

10 måneder siden By Undervisningsavisen 0 Comments

At lide af sukkersyge, også medicinsk kendt som diabetes, er overraskende nok ingen dans på roser. Sygdommen, der giver forhøjet blodsukker, skyldes at der produceres alt for lidt insulin i bugspytkirtlen, hvilket også kan være med til at nedsætte fø...

Stor forskel på hvornår du køber flybilletterne

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Julen kommer i disse dage tættere og tættere på, hvilket naturligvis betyder koldere vejr for os danskere. Det er dog langt fra alle, der sætter lige stor pris på det kolde vejr, der byder på sne, slud og temperaturer under frysepunktet. Mange danske...

Sådan klæder du dig smart på

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Føler du dig sommetider helt på bar bund, når det kommer til at klæde sig smart på? Går alle de andre på gaden rundt i smarte sæt, imens du bare føler dig klodset og kikset? Sådan kan man nemt komme til at føle – særligt i en verden som nu, hvor rigt...