Er du klar til at tage med hele familien på ferie i uge 7 eller ugerne omkring? Mange går og tænker på, hvor de skal tage hen, og hvad der er den helt optimale vinterferie. Det giver denne artikel dig nogle bud på.

Vinterferien er et af de absolutte højdepunkter i mange danske familiers liv. Julen er efterhånden et godt stykke tid siden, det er koldt, og det er mest af alt trist at gå og kigge på det danske regnvejr. Derfor kommer vinterferien ofte meget belejligt, og det giver mulighed for nogle gode afbræk.

Men hvad skal man egentlig lave i vinterferien? For nogle er det helt afgørende, at man kommer væk fra de vante rammer, imens andre sætter fokus på, at man oplever noget hele familien samlet. Her kommer fire bud på, hvad du kan overveje.

Tag på skiferie i Norge

Et af de helt oplagte rejsemål i en vinterferie er at tage til Norge. Herhjemme ser mange Alperne som den helt oplagte skiferiedestination, men de norske fjelde byder også på rigtig mange fantastiske muligheder, både til alpin og langrend. Norge er et fantastisk smukt land, og selv dækket med sne er det noget særligt hver eneste gang.

Der er samtidig noget meget charmerende over skiferier i Norge, fordi det virkelig er noget, som hylder naturoplevelsen. Der går altså en smule mindre afterskiing i den, og man bor typisk i en lille, hyggelig hytte, hvor man kan have hyggelige og uforglemmelige stunder, når man kommer hjem efter en lang dag på ski.

Alperne

Vil du prøve noget helt anderledes, kan du tage til Alperne på ski. Her vil du møde en masse unge mennesker, og det er da også her, de højeste bjerge er at finde. Det er altså her, du virkelig kan blive udfordret, hvis du er dygtig på ski, og derfor vælger mange rutinerede alpin-løbere også disse destinationer. Det er en noget anderledes kultur end i Norge og Sverige, og du vil også opleve lavere priser på alkohol.

Du kan klikke her, hvis du vil læse mere om tøj til turen

Tag ned til varmen

Det er selvfølgelig også altid oplagt at tage en tur ned til varmere himmelstrøg, hvor der er garanti for højere temperaturer. Denne slags kan bruges til at koble af på en helt anden måde, og der skal ikke stresses over skiudstyr, og hvad der ellers kan fylde i hovederne.

Overvej eksempelvis en af de Canariske øer, hvor klimaet er superlækker på denne årstid, og hvor priserne er ganske spiselige til familierejser – også sammenlignet med eksempelvis skiferier.

Bliv i Danmark

Hvis du ikke har mulighed for at rejse ud, så skal du selvfølgelig ikke snyde dig selv for en god vinterferie. Der er ofte mange gode muligheder herhjemme, eksempelvis i forskellige centre, hvor du kan se dyr eller måske blive klogere på planeterne. Hvis du kigger dig omkring, vil du finde mange gode muligheder i Danmark for hele familien. Du kan klikke her, hvis du vil finde gode muligheder til ferien. Følger du linket vil du se muligheder for forskellige centre, hvor du kan holde nytårsferie med familien.