VR (Virtual Reality) har været fremme i en del år. Det er dog endnu ikke noget, der har taget over for spillekonsoller som PlayStation og Xbox. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er mange eksperter, der spår VR til at have en stor fremtid. Ikke blot i forhold til spil, men også i forhold til f.eks. fremvisning af boliger og andre visualiseringer.

Der findes op til flere virksomheder, der arbejder med VR, der gør store fremskridt. Det er med til, at du allerede i dag kan prøve kræfter med VR på op til flere måder. F.eks. har PlayStation gjort det muligt at spille op til flere VR-spil på deres konsol. HTC har også udviklet en mulighed for dette, ligesom et væld af andre producenter også har gjort.

Kommer VR til at dominere spilindustrien inden for et par år?

Ét af de mest stillede spørgsmål er, om de mange VR-spil kommer til at dominere spilindustrien inden for de næste par år. Det er ikke alle, der er enige om dette, om end langt de fleste er enige om, at VR er kommet for at blive og det på et tidspunkt ender med at være en stor del af spilindustrien. Det er dog ikke alle, der er enige om, hvornår det sker.

I dag kan du f.eks. finde op til flere VR briller til iPhone og andre smartphones. Det er ikke alle, der mener, at det er noget for dem. Det giver nemlig ikke den helt samme oplevelse af f.eks. et VR-spil, der spilles på en reel spillekonsol. Ikke desto mindre, så er det blevet populært med sådanne VR-briller, hvilket særligt er aktuelt blandt yngre børn.

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er noget, der betyder, at du kun kan bruge VR som en teknologi til spil. Det er helt afgjort også en teknologi, der kan bruges til et væld af andre formål. Det er f.eks. noget, som op til flere ejendomsmæglere ønsker at kunne benytte til fremvisning af deres boliger ved hjælp af en app eller en hjemmeside.

Er der nogle ulemper forbundet med VR-spil?

På trods af, at man ikke skulle tro det, så kan man faktisk opleve ulemper ved VR-spil. Én af disse er, at det er noget, der kræver en del plads. Hvis du f.eks. skal spille enten et FPS- eller Fighting-spil, så er det i høj grad noget, der kræver, at du har god plads omkring dig. Bor du en lille lejlighed med begrænset plads, så kan dette godt virke vanskeligt.

Hvis du har god plads omkring dig, så er det naturligvis ikke noget problem. Det er dog vigtigt, du er klar over, at du godt kan spille diverse former for VR-spil, selvom du ikke har synderligt meget plads. Det kræver dog blot, at du er en kende mere påpasselig end, hvis du havde god plads. Dertil skal du også være klar over, at disse spil endnu ikke er synderligt teknologisk udviklede ift. andre spil.