Der er utrolig meget fokus på kvindekroppen i dagens Danmark, og det er ikke altid en lige positiv opmærksom. Rigtig mange kvinder er slemme til at slå sig selv i hovedet med deres såkaldte, selvudnævnte uperfekte kroppen, mens det i grunden nok forholder sig helt anderledes, fordi alle kroppe selvsagt er forskellige. Der bliver dog skubbet til de uopnåelige kropsidealer i disse år, og her er shapewear for kvinder også for alvor kommet på banen.

Shapewear trusser, underkjoler og slankedragter giver nemlig kvinder muligheden for at føle sig godt tilpas i tætsiddende tøj – også uden at man er nødt til at bruge oceaner af tid med hård træning og stramme kostplaner. Shapewear er helt tætsiddende, udglattende og slankende undertøj, som man simpelthen kan iføre sig under sit valgte sæt tøj. Shapewear vil udglatte de blødere og brede steder på kroppen, således at man ikke skal bekymre sig om dem, når man går ud – og dermed føler mange kvinder sig også langt bedre tilpas.

Der findes mange forskellige former for shapewear – tænk på din kropstype

Når man skal vælge, hvilken slags shapewear man kunne tænke sig, og hvad som vil fremhæve ved ens naturlige krop på allerbedste vis, gælder det om at have styr på sin kropsform. Om man har den såkaldte æbleform eller pæreform, eller om man har timeglasfigur. For alle kropsformer handler det om at fremhæve de bedste sider, og det er netop dét, som shapewear undertøj kan hjælpe med. Det strammer og udglatter på de rigtige steder, og de fremhæver de bedste sider af ens krop.

Derfor kan det også være, at man for eksempel skal overveje en shapewear trusse, som både former bagdelen, og som samtidig også kan være med til at stramme maven op, så den ser fladere ud. Bagdel og mave er nemlig mange kvinders selvudnævnte problemområder, og derfor er det rigtig smart med en shapewear trusse, som kan give selvtilliden et boost på begge områder på én gang.

Husk at det også skal være behageligt at gå med shapewear

Selvom det kan være tiltalende og fristende at købe det strammeste shapewear, man kan klemme sig ned i, skal man også huske på, at det skal være til at holde ud at gå med. Det nytter ikke at skrue sig ned i et stykke tøj så småt, at man ikke kan trække vejret. Det gavner nemlig ikke selvtilliden eller fjerner opmærksomheden fra sin kropsbevidsthed – tværtimod. Man skal derfor huske at vælge shapewear, der både er komfortabelt, selvom det er opstrammende.

Her vil det igen være bedst at være opmærksom på sin kropstype og at købe shapewear, der passer hertil, og ydermere at købe shapewear af en god og åndbar kvalitet. Det er nemlig meget vigtigt, at pasformen ikke ændrer sig i løbet af dagen, således at man pludselig mister den opstrammende effekt, når man har haft det på i flere timer. Shapewear af god kvalitet vil holde selvtilliden højt hele dagen – eller natten – lang.