Når man dyrker en sport, er det vigtigt at have nogle højdepunkter at se frem til. De fleste klubber deltager i nationale turneringer og måske også større stævner i Danmark. Mange steder arrangeres store idræts arrangementer, hvor mange klubber mødes for at konkurrere og have det sjovt. Det er ofte noget børn og unge i idrætsforeninger, ser frem til, da det er her al den hårde træning viser sig at have været nyttig. Som klub, er det vigtigt at have nogle sociale arrangementer, der ryster spillerne sammen. I efterårsferien, sker der ofte noget i idrætsklubberne, og nogle benytter anledningen til at rejse med klubben. Hvorfor ikke bruge ferien til at rejse sydpå til Italien, hvor en kæmpe fodbold cup med 2000 unge mellem 9-18 år fra mange lande i Europa mødes for at spille fodbold. Ud over turneringen, møder I unge fra andre lande til en sjov og lærerig uge ved Gardasøen. Turen derned i bus, er både hyggelig og meget social, indkvarteringen byder enten på fem stjernet Camping eller et tre stjernet hotel i nærheden af fodvoldanlægget, hvor turneringen afvikles. Læs meget mere her for at se om det er noget for jeres klub at deltage i.

Fritidsinteresser er vigtige

Med på turen, er unge fra mange lande i Europa, og der er derfor rig mulighed for at møde unge fra andre lande, og høre om de kulturer de kommer fra. I Danmark er der en fodboldklub i stort set hver en lille by, og de fleste steder, er der enormt mange drenge og piger, der spiller fodbold. Klubberne er drevet af frivillige, der ofte er forældre til børn i klubben. Mange sportsinteresserede familier, støtter og deltager i deres børns sport, ved at være trænere i den lokale klub, tilbyde transport til og fra kampe, arrangere socialt samvær uden for træningen. For børn og unge er det vigtigt, både i forhold til sundhed og bevægelse, men også det sociale samvær i idrætsklubberne spiller en vigtig rolle i de unges liv. Når man deltager i fælles arrangementer med klubben, styrkes det sociale samvær på tværs af aldersgrupper, i større byer lærer børnene andre børn, som måske går på andre skoler, at kende. Det kan være en stor fordel for en ung, at have venner flere forskellige steder fra, da det gør at man bliver mere åben og vant til at snakke med andre.

Sørg for den rigtige påklædning til turen

Det er vigtigt at have den rigtige påklædning, når man udøver sport. Næsten ligegyldigt, hvilken sport der er tale om, vil det være en stor fordel at have påklædning, der er beregnet til netop det du skal. Hvis du ikke har gode sko, kan du få skader, når man sveder skal man kunne komme af med varmen og ikke have tøj på, der klæber til kroppen når det bliver vådt. Til fodboldtræning, skal der en del udstyr til. Dels kræves specielle fodboldstøvler til udendørs træning, og derudover skal man finde foldboldstrømper, benskinner og en dragt at spille i. Det er vigtigt at have en varmere trøje at tage på i pauserne, specielt i Danmark kan det være ret koldt at stå på sidelinjen og vente på at blive skiftet ind. Ofte vil klubben til turneringer, have en spillerdragt, mens spilleren selv står for træningsdragter og resten af udstyret. Specielt fodboldstøvler er vigtige, da man kommer ud i mange yderpositioner, når det går for sig på banen, er det vigtigt med en støvle der støtter de rigtige steder. Følg linket her for at se det store udvalg at tøj til foldboldtræning og andre sportsgrene.