Oslo er en af nordens juveler

Hvis du lever i Danmark kender du uden tvivl til vores nordlige søskendes hovedstad Oslo. Og selvom byen ligger i et andet land behøver du ikke nødvendigvis ’å prata norsk for’, at kunne forstås dernede. For nordmændene og danskerne deler både den gode positive attitude vi alle elsker, så skulle du tage til Norge vil du også hurtigt opleve, at du passer lige ind som var det Danmark, bare med de små forskelle man nu kunne forestille sig. Men lad os sige du tager en tur til Oslo, Norge. Hvad er så de ting man virkelig bare ikke kan undgå at skulle opleve i byen? I denne artikel vil jeg fremføre et par ideer til hvad du kunne gøre i byen, både til den, der er interesseret i kultur or historie, mad og bylivet.

Hvad du skal lave hvis du tager til Oslo

  1. Først og fremmest skal du bare besøge Nationalgalleriet i Oslo. På mange måder er det deres modsvar til vores nationalmuseum, bare at den så indeholder nogle andre ting end hvad vi har. Hvad skulle de ting være? Åh, du ved, bare et par malerier af en eller anden tilfældig maler ved navnet Edvard Munch (Skriget, Madonna). Så hvis du er i humør til at se nogle af verdens mest genkendelige malerier og kunststykker skal du helt klart til nationalgalleriet
  2. Hvis du derimod gerne vil have noget i munden skal du nu holde tungen lige i munden. Klassisk norsk mad kan nemt findes over det hele. Det er retter som du sandsynligvis kender lidt til, eftersom Norge på mange måder minder om Danmark, så hvis du er fan af skipperlapskovs vil du føle dig helt tilrette i Norges traditionelle restauranter. Det er måske bare lidt bedre, end hvad Grøften serverer. Til dette kan Restaurant Schrøder og Dovrehallen anbefales. De tilbyder god mad til fornuftige priser, så pengepungen ikke bliver fuldstændig ødelagt af en tur til restauranten.
  3. Oslos natteliv er heller ikke noget vi kan rynke næse af. Med flere af de fedeste klubber og barer i Oslo er det næsten en selvfølge, at man ikke kan have det kedeligt efter kl. 20 i byen. Hvis du vil på club kan du tjekke Skansen eller Stratos ud, eller hvis du vil høre noget god live musik er Mono og Gamle Logen (en af de smukkeste bygninger i Oslo) altid klar på at underholde dig.

Og nu kommer vi til den bedste grund til at tage til Oslo: Prisen. Byen er et hamrende undervurderet rejsemål for alt for mange danskere, der ikke tager derover fordi det ligger lidt for tæt på Danmark. Men Flybilletter til Oslo er lige nu billigere end næsten nogensinde før, at det sagtens kan betale sig at tage en lille weekend eller uge i byen og virkelig opleve hvordan livet i den (endnu) koldere nord er. Så hvis du trænger til en lille pause fra den nogenlunde kolde og individualistiske Danmark kan du smutte til Oslo, hvor du som dansker næsten med garanti vil blive budt ind med åbne arme.