En kugledyne er en specialfremstillet dyne med kugler i stedet for de traditionelle dun eller fiber, der ellers bruges i dyner.

En kugledyne er tungere end en almindelig dyne og det er den tyngde, der er med til at give en bedre søvn. Dynen lægger sig bedre omkring kroppen og er medvirkende til, at man ikke ligger så uroligt og giver en bedre følelse af velvære end en almindelig dyne kan give.

Hvilken betydning har søvn?

En god søvn har stor betydning for vores almene sundhed. Den har betydning for vores mentale tilstand, koncentrationsevne, vægt og hvor meget overskud vi har til dagens arbejde og indtryk.

Alle der har prøvet at sove dårligt, ved hvor meget det påvirker en dagen efter og hvis man så ikke har sovet godt i en periode, går de fleste hen og bliver særdeles negativ påvirket af det. Ens lunte over for andre mennesker bliver mindre og man bliver mere hurtigere sur og irriteret. En god nats søvn er altså endog særdeles vigtig.

Kan alle have glæde af en kugledyne?

Alle kan have glæde og gavn af en kugledyne, da den er med til at du får en god nats søvn. Det har dog vist sig at især mennesker med søvnproblemer, mennesker der lider af demens eller har en kognitiv diagnose, som f.eks. ADHD har rigtig stor glæde af en kugledyne, da det får dem til at sove bedre og klare dagens indtryk langt bedre. Det er i nogle kommuner muligt at få hjælp til at få en kugledyne. Det er også muligt selv at sy en. Selvom kvaliteten ikke er lige så høj som de originale, men hvis du er en rigtig gør-det-selv type, kan du i hvert fald overveje det.

Koster en kugledyne mange penge?

En kugledyne er en investering i dit personlige velvære og koster som regel mere end en almindelig dundyne. Dette skyldes, at den er specielfremstillet til at passe til netop dine behov. Levetiden er også markant længere end ved en traditionel dyne.

Alt afhængig af hvilke mærke, hvor tung en dyne der vælges og hvilken type ligger prisen på omkring 3-8000 kr. stykket.

Der kan oftest købes ekstra moduler, hvilke er relevant, hvis det er en dyne til et barn der vokser. Derved skal man ikke ud og købe en ny, men kan nøjes med at købe et ekstra modul eller 2. Det samme kan også gøres, hvis der er et modul der af en eller anden grund bør udskiftes.

En kugledyne kan nemt vaskes

En typisk kugledyne er opdelt i moduler, der kan skilles ad. Det gør, at den er nem at vaske i vaskemaskinen. Er ens kugledyne ikke modulopdelt kan det være en fordel at tage den til et renseri og få den vasket der, da det oftest har maskiner, der er større end dem du har derhjemme. Bor du et sted, hvor der er et møntvaskeri i nærheden, er det også en mulighed, da de også ofte har større vaskemaskiner til rådighed.