Når man kommer hjem efter en hård dag på arbejdet med stress og pres på så har man ofte lyst til bare at smide sig på sengen. Det er forståeligt– vi skal alle have en pause fra travlheden, og det at lægge sig ned kan for at slappe af kan nærmest redde en dag. Men når sengen er hård og svær at blive tilpas på, så hjælper det sjældent på det stress, som du måske oplever. Måske er det derfor, at du skal ud at investere i en madras, der kan hjælpe dig med både nattens søvn og bare lidt afslapning, når dagen allerede har været hård.

Der findes mange typer madrasser derude, men nogle af de mest populære i nyere tid er blevet lavet af ”kapok” – et materiale, som har nogle helt fantastiske egenskaber. Kapok er et produkt, som bliver lavet ud fra naturlige fibre, og produktet og får dets navn fra kapok-træet. Fibrene kan bruges til mange ting, og kapok bruges f.eks. til at lave madrasser. Træet er majestætisk, og det findes i regnskove over hele verden, for eksempel i Thailand. Her udvinder man kapok-fibrene, som bliver brugt i for eksempel de nye madrasser. Tidligere har det da også været brugt, men blev skubbet tilbage da polyester blev mere og mere populært, men nogle af de mange fordele, som kapok har, er blevet vigtigere og samtidigt mere nødvendige for mange mennesker i de senere år.

Hvad er fordelene ved en madras med kapok?


Kapok har fået en genopståen i de senere år på grund af de fantastiske egenskaber, som materialet besidder. Disse egenskaber står især frem, når man bruger kapok-fibrene som fyld i madrasser. Først og fremmest, så er kapok-madrasser med til at fremme den allerbedste søvn, som du overhovedet kan få. Dette sker, fordi kapok er meget åndbart, hvilket betyder, at det ikke suger særligt meget fugt til sig. Dette kan give både dig og resten af din familie et behageligt miljø at sove i, hvor sengen ikke bliver våd eller klam. Derfor er madrasser lavet med kapok også ideelle til for eksempel barnevogne, fordi de let kan være udenfor i efteråret og vinteren. Madrassen tager ikke imod den fugt, som også findes i vejret i disse årstider, og dit barn kan altså sove trygt og behageligt hele året rundt.

Et helt andet problem, som opstår for mange er, at nogle madrasser kan forstærke allergier. Har du, eller én i familien allergier, så kan mere konventionelle madrasser forstærke effekterne af denne allergi, hvilket nemt kan forstyrre din søvn. Her er kapok fantastisk, fordi det afviser alt fra bakterier til svamp. Derfor er der altså minimal chance for, at du vågner op midt om natten med mærkbare tegn fra din allergi. Kapok er også økologisk og dyrkes lokalt, så når du køber en madras, som er fyldt med kapok, så støtter du altså bæredygtig udvinding. Kapok er i sandhed et vidundermateriale, som kan forbedre din og familiens nattesøvn, og give et bedre sovemiljø!