Metalbearbejdning emner

9 måneder siden |  0 comments  |  Viden om Teknologi

Vi sætter fokus på et ellers ganske vigtigt emne i industrien ”Hvad er metalbearbejdning?” Skal det forklares med de mest simple ord - så er metalbearbejdning processen hvor man arbejder med metal for at skabe individuelle dele, komponenter, eller massive strukturer.

Begrebet “metalbearbejdning” dækker over et mangfoldigt arbejdsområde over adskillige industrier. Alt fra virksomheder der producerer massive skibe og broer ned til præcision arbejde styret af CNC, hvor slutproduktet ofte er dele eller komponenter til brug i industrien. Detalje for præcision af emnet er utrolig vigtigt.

De mest almindelige metalbearbejdningsprocessor


Da det at arbejde med metal bruges ved mange faggrupper. Der medfølger derfor en række færdigheder, processer og værktøjer, som en metalarbejder skal mestre for at være kompetent og successful i sit arbejde.

Disse kompetencer kan typisk kategoriseres inden for disse kategorier:

  • Spåntegning: Spåntagning er udtryk for en mekanisk bearbejdningsproces, som fjerner materiale fra et emne ved hjælp af skærende værktøjer.

  • CNC drejning og fræsning: CNC (Computer Numerical Control) referer til produktionsmaskiner, der ved hjælp af en computer kan fremstille mange ensartede og komplekse dele i metal og andet materiale.  Fræsning er ligesom drejning, en spåntagende bearbejdningsproces. Fræsning anvendes til at fremstille emner med plane og krumme overflader.

  • 3D opmåling: Sikring af grundig dokumentation af producerede emner, hvor dette skulle ønskes. Det bidrager i den grad til en høj kvalitets standard.

  • Sammensætning af metal: At kunne bringe to elementer sammen vha. en eller flere processer, herunder svejsning og lodning.


Gængse værktøjer inden for metalbearbejdning


Der er et utal af gængse metalbearbejdnings værktøjer der rangerer fra de mest simple men effektive (hammer og ambolt) til mere komplekse værktøjer. Alt fra lasers, pressemaskiner, panelbøjende maskiner, MIG og TIG svejsning, CNC styrede maskiner osv. Derudover skal det naturligvis nævnes at lige meget hvor effektiv ens værktøjer er, og hvor automatiserede processen kan styres gennem robotter og automatiserede maskiner – så kan metalbearbejdning til den dag i dag stadig ikke styres uden utrolig kompetente metalarbejdere.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

LED belysning er den bedste investering på grøn energi

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

LED er forkortelsen for Lys Emitterende Diode, som du også kan læse mere om her https://mrperfect.dk/5-led-paerer-led-spots LED er en elektrisk diode, der omsætter strømenergi til lys. LED belysning er på mange måder fremtidens løsning. Uanset om vi...

Shop nyt elektronik og skaf dig korrekt af med det gamle

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Nogle gange trænger indretningen derhjemme virkelig til at blive skiftet ud og piftet op. Og det gælder ikke kun malerierne på væggen eller lysestagen i vindueskarmen. Det gælder også møbler og elektronik, men ofte vænner vi os til, at tingene bliver...

Flere eksperter spår VR en stor fremtid

2 måneder siden By Undervisningsavisen 0 Comments

VR (Virtual Reality) har været fremme i en del år. Det er dog endnu ikke noget, der har taget over for spillekonsoller som PlayStation og Xbox. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er mange eksperter, der spår VR...