Som studerende og ung, så er du med garanti klar over, at den rette påklædning er noget, der fylder rigtig meget i dit liv – og det er ikke noget, der kun gør sig gældende for dig, for det er ligeledes også noget, der tæller for stort set alle andre studerende rundt omkring i landet. Den rette påklædning er – med andre ord – en stor del af studielivet.

Derfor er det heller ikke ualmindeligt, at mange studerende går rigtig meget op i hvordan, de går klædt, om det er de rette brands og hvordan det får dem til at fremstå udadtil. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er noget, der gør sig gældende for rigtig mange unge mennesker, der studerer i Danmark – både af mandligt og af kvindeligt køn.

Det er bl.a. også noget, de har lagt mærke til hos den danske webshop www.gottohaveit.dk, hvor de sælger et uhyre stort udvalg af forskellige typer af påklædning til kvinder, der kommer fra mange af de ”rigtige brands”. Det er dog ikke kun med henblik på påklædning, da smykker også er vigtigt, som de oplever hos Aveny – find hjemmesiden her.

Ikke noget nyt fænomen

Det er bestemt ikke noget nyt fænomen, at de unge studerende går rigtig meget op i deres påklædning og dermed også deres udstråling. Sådan har det nemlig stort set altid været, hvorfor det bestemt ikke kun er noget, der er aktuelt for den nuværende generation, at den rette påklædning er noget, der har rigtig meget at skulle have sagt for mange.

Qua ovenstående, så skal det dog understreges, at det bestemt ikke er alle, der har det på denne måde. Der er nemlig også mange unge studerende, der allerede har defineret deres personlige stil og dermed ikke har nogen interesse for, om de er iført, hvad mange andre definerer som værende ”den rette påklædning” og dermed også ”de rette brands”.

På nuværende tidspunkt er det i høj grad de eksklusive brands, der har vundet indpas hos danske studerende. Derfor er det ikke utænkeligt, at SU’en eller lønnen fra studiejobbet bliver brugt på sneakers, t-shirts eller crewnecks, der koster mange tusinde kroner – og det er noget, som både drenge og piger har valgt at kaste deres kærlighed over.

Hvorfor er den eksklusive stil blevet moderne?

Det er selvfølgelig svært at give en beskrivelse af hvorfor, det lige netop er den eksklusive stil, der er blevet moderne blandt de danske studerende. Det er dog – med stor sandsynlighed – noget, der handler om, at mange unge har et ønske om, at kunne iføre sig noget, der er moderne, men som samtidig er enten svært at anskaffe sig eller som er dyrt at få mellem hænderne.

Det er blandt andet også derfor, at mange er tilbøjelige til at betale 4.000 kr. for et par Yeezys eller 3.000 kr. for en helt speciel t-shirt fra Gucci. I øjeblikket ser det bestemt ikke ud til, at det er noget, der kommer til at ændre sig lige foreløbigt.