Vi mennesker har et behov for at skabe en identitet omkring os selv. Noget som definerer og udtrykker hvem vi er som mennesker. Hvem vi er som mennesker bliver defineret gennem de valg vi tager. Hvilken mad vi vælger at spise, hvilken uddannelse og job vi har. Men også vores udseende er i meget høj grad noget, som mange mennesker bruger til at udtrykke sig med. Det sker gennem vores valg af tøj, men også gennem smykker, frisure og skæg. Kvinder har ofte mange muligheder for at skifte udtryk gennem frisurer, fordi både det korte og lange hår kan være moderne. For manden kan der være lidt færre muligheder at vælge imellem her. Til gengæld har manden skægget. Man må ikke glemme, at skæg også kan trimmes på mange forskellige måder. Med en skægtrimmer ved hånden er det bare at gå i gang med at udforske mulighederne.

Find inspiration på nettet

Hvis man ikke selv er den mest kreative type og har svært ved at komme i tanke om et nyt look til skægget, så find inspiration på nettet. Først og fremmest er det nemt at søge sig frem til forskellige looks. Men på de sociale medier kan man med garanti også finde en entusiast, som går op i at holde et flot og plejet skæg og gerne poster billeder omkring det. Find en som har et flot skæg og prøv så at gøre ham kunsten efter. Der findes både korte og lange udgaver, som alle udtrykker noget vidt forskelligt. At pleje og trimme sit skæg er ofte noget, som tager tid. Især hvis man er uerfaren i kunsten at trimme et flot skæg. Nogle gange handler det også om at have tålmodighed. Hvis man synes at et langt skæg er flot, kan det godt tage noget tid før ens skæg, når den ønskede længde.

Få hjælp af en frisør eller barber

Er man ikke den mest erfarne trimmer, så er det en god ide at få lidt hjælp til at starte med. Gå ind til en dygtig frisør eller barber og bed om at få lavet det look, du ønsker dig. Når først den rigtige facon er lavet, er det lettere selv at vedligeholde det hen ad vejen. Gå forsigtigt frem til at starte med. Heller tage lidt for lidt end lidt for meget. Derudover gælder det, at øvelse gør mester. Jo flere gange man prøver, jo bedre bliver resultatet. Så tøv ikke med at kaste dig ud i trimningen af dit skæg. Har du svært ved at holde balancen så hold evt. fast i en håndklædestang med den ene hånd imens for at få endnu bedre stabilitet.

Flot skæg indikerer god stil

Et veltrimmet og plejet skæg udtrykker en mand, som går op i sit udseende. Er man den type, hvor tøjet ikke siger en så meget, så er skægget derfor en god vej til at formidle, at man ikke er helt ligeglad med, hvordan man ser ud. At man også gerne vil gøre lidt ud af sig selv for at fremstå som en pæn og moderne mand, sådan en der også går med et lækkert aktivitetsarmbånd og spiser rosenrod. Et flot skæg kan indikere god stil og give dig det ønskede udtryk.