8 måneder siden |  0 comments  |  Viden om Samfundet

Er du en af dem, som arbejder for at skabe bedre rammer for de studerende, så vil du også vide, at der altid er masser af opgaver frem mod studiestart. Derfor vælger mange at starte ud i rigtig god tid, så de kan få forbedret de ting, som ikke spiller optimalt på nuværende tidspunkt. Vi kigger på nogle af dem.

Det kan eksempelvis være, at eleven har brug for et elevskab, hvor der kan opbevares personlige ting. Det kan også være, at der skal være bedre mulighed for at lave lektier på skoleområdet, eller måske på andre matrikler. Generelt er det et stort job at skabe stærke rammer for studerende, fordi der oftest findes mange hensyn at tage i den sammenhæng.

Men hvor skal man egentlig starte, hvis man vil skabe de bedste rammer for de unge mennesker?

Fysiske forudsætninger


Ofte handler det selvfølgelig om, at de fysiske forudsætninger skal være til stede. Eksemplet med elevskabet er måske meget sigende, for det er et af de steder, hvor en ganske beskeden indsats kan betyde meget.

Det kan også handle om de lokaler, hvor der undervises. Er de store nok til antallet af elever? Er de fornuftige, når det kommer til eksempelvis udluftning? Har lærerne mulighed for at lave de afgørende aktiviteter i lokalet? Man kan opstille mange krav, og i nogle tilfælde vil det selvfølgelig ikke være muligt at løfte dem alle. Man kan dog forsøge at komme tættest muligt på.

Tryghed i hverdagen


Skal eleverne trives, skal de oftest også have tryghed i hverdagen. Nogle har brug for at få en masse udfordringer, men derfor er det også vigtigt med en tryg base, hvor de føler sig hjemme. Nogle har større behov for den slags end andre, så derfor er det vigtigt at stille ting til rådighed, så de forskellige behov kan blive indfriet.

Det kan være vigtigt, at man har nogle sociale aspekter i spil, når man vil skabe tryghed. Eleverne skal måske have mulighed for at lave sociale aktiviteter med hinanden på skolen. Det kan også tænkes, at der er brug for nogle kontaktpersoner, som man kan rette henvendelse til, hvis man har nogle særlige behov.

Generelt er der mange fordele i at tænke tryghed og sociale aspekter sammen, for det kan i mindst lige så høj grad være kontakten, som er afgørende for at skabe denne tryghed i hverdagen.

Plads til udfoldelse


Når man uddanner sig, er det oftest også vigtigt, at man får mulighed for at folde sig ud. Måske skal der være nogle tydelige rammer, men her skal der også være noget plads til frihed, hvor man kan boltre sig. Mange af de dygtigste elever er ofte dem, som har haft mulighed for at prøve nogle ting af og gøre dem på deres egne måder.

Det er ikke altid kasserne, som virker mest effektivt, og derfor er det godt som skole, at man har nogle knapper at skrue lidt på, så man kan tilpasse sig efter de forskellige behov, som opstår.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Mange unge studerende får ikke nok søvn

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Et problem der er stigende i den danske kultur, er de unges mildest talt haltende søvnmønstre. En overraskende stor procentdel af landets unge, får simpelthen ikke den søvn de har behov for. Dette er et problem der strækker sig helt fra gymnasietiden...

Efterskolernes aften på Midtjysk Efterskole

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Efterskolernes aften nærmer sig og igen i år har du mulighed for denne aften at opleve, hvordan det er at gå på efterskole. Efterskolernes aften er et åbent hus-arrangement, der kan svare på mange af dine spørgsmål. Skolen er åben for både forældre o...

Skoledagen bliver nemmere med de rigtige hjælpemidler

1 år siden By Undervisningsavisen 0 Comments

Som forældre ønsker man naturligvis altid det bedste for ens barn, eller børn. Dette gælder både i form af deres mentale sundhed, men også ved at skabe de bedste rammer omkring barnets udvikling. Når ens barn skal starte i skole er der nogle standard...