Et legekøkken er bare ikke til at komme udenom i børneværelset. Både drenge og piger har en periode, hvor de efterligner alt, hvad de voksne gør. De leger far, mor og børn. De leger at de kører i bil og de laver mad. Derfor er et godt legekøkken en af de bedste køb til børneværelset og med lidt held kan interessen for madlavningen vare ved i mange år.

Legekøkkenet – mere end bare et stykke legetøj

Et legekøkken har flere funktioner. Det er et stykke legetøj ja, men det er meget mere end det. Et legekøkken udgør en del af de rollelege, som børn leger, når de efterligner de voksnes verden. Rollelegene er med til at udvikle barnet og gøre dets forståelse for verden bedre. Et legekøkken er også ideelt for gruppeleg. Der kan snildt være flere børn samlet om legekøkkenet på én gang. Legekøkkenet er altså også godt for udviklingen af barnets relation og interaktion med andre børn. Legekøkkenet kan samtidig styrke dit barns interesse for at være med i køkkenet og for at lave mad. Noget der på sigt vil komme hele familien til gavn. Sidst med ikke mindst, så er legekøkkenet også en aflastning for forældrene i hverdagen. Hvem har ikke haft et barn, som ikke er til få ud af køkkenet og bare gerne vil være med til at lave mad? Det har man som voksen ikke altid tid til, slet ikke i en travl hverdag. Her kan et legekøkken være en god aflastning. Særligt hvis det står i køkkenet, så barnet selv kan lave mad, mens mor eller far ordner aftensmaden.

Find det rigtige legekøkken

Rollelegen hører til blandt de vigtigste lege i dit barns liv. Derfor er et legekøkken en virkelig god investering. Legekøkkener kommer i alle prisklasser. Et legekøkken behøver ikke ligne et ægte køkken, én-til-en. Der skal blot være de funktioner som gør, at det virker som et køkken. Et komfur og en ovn hører nok til blandt det vigtigste. En papkasse med nogle tegnede cirkler, som gør det ud for kogeplader, kan naturligvis være i orden. Men der er nu noget særligt over et godt legekøkken, som ligner mors og fars. Knapper der kan skrues på, en ovndør med ”glas” i, som ovenikøbet kan åbnes, hitter bare mere.

Godt tilbehør er prikken over i’et

Det er naturligvis nærliggende at stikke barnet nogle gamle skeer, skåle, gryder med mere fra jeres eget køkken. Det er helt fint. Du skal bare være opmærksom på, at børn ikke altid leger med legetøjet på den måde, som vi voksne synes de skal. Så har du en purk med hang til at putte legetøj i munden, bør du sikre dig, at dine gamle køkkenredskaber er fri af ftalater og er CE-mærkede. Det anbefales derfor, at du i stedet for investerer i særligt tilbehør udviklet til legekøkkenet. Du kan købe robust tilbehør til legekøkkenet i materialer som plast, bioplast eller træ. For eksempel mikroovne, kaffemaskiner eller brødristere med lyd i.