Valget af efterskole skal ikke være en tilfældighed, hvis du ønsker at finde en efterskole, der er baseret på de rette værdier. På Hestlund Efterskole søger de for at efterskolens elever lever under de kristne værdier, hvor der altid er plads til alle og at alle bliver set og hørt. 

Hestlund Efterskole i Midtjylland er en kristen efterskole, der er bygget op om de kristne værdier. Efterskolen lægger vægt på, at der altid skal være plads til alle, alle taler pænt med og om hinanden og at alle bliver set og hørt. Man behøver ikke at være kristen for at gå på Hestlund Efterskole, og efterskolen sørger altid for at alle føler sig velkommen – uanset religiøs overbevisning. De lægger større vægt på at eleverne finder deres plads i livet og finder ud af, hvad troen kan betyde for den enkelte person.

Hestlund Efterskole tror på at fællesskabet er essentielt på en efterskole, og eleverne oplever derfor oftest at de finder venner for livet igennem et efterskoleophold på Hestlund. Det er en god mulighed for en ny begyndelse, hvis man har haft det svært i folkeskolen og en god mulighed for at udvikle dig som menneske; både individuelt og i selskab med de andre elever. Et efterskoleophold er noget eleverne snakker om resten af livet og er med til at forme dem til deres videre forløb på en ungdomsuddannelse.

Inspirerende tiltag fra eleverne 

Eftersom Hestlund er en kristen efterskole, så sætter skolen også fokus på elevernes mulighed for at fordybe sig i de kristne værdier ved hver morgen at samles til fælles andakt, hvor der er oplæsning fra biblen og salmer. Her oplever efterskolen ofte at eleverne bliver så inspirerede, at de på egen hånd laver et lovsangsband, som spiller til andagter og til særlige lovsangsaftener. Her får eleverne mulighed for at udtrykke sig selv og deres måde at opleve de kristne værdier. Som elev bliver man aldrig tvunget til at enes om troen og diskussionerne om tro og værdier er med til at gøre hverdagen spændende og at udvikle eleverne til selv at finde ud af, hvad de tror på.

Hestlund Efterskole er derudover tilknyttet organisationerne KFUM & KFUK og Indre Mission. Det giver nogle muligheder for eleverne, der kan være med i fællesskaberne – Også efter efterskoleforløbet. Det er repræsentanter fra de to organisationer, der udgør vores bagland og sidder i repræsentantskabet. Repræsentanterne lever alle op til Hestlund’s egne værdier, og de er med til at gøre Hestlund til et endnu bedre sted at vælge til et efterskoleophold i enten 9. klasse eller 10. klasse.