Det runde bord bliver desværre overset af mange i dag, da der er fokus på de store rustikke firkantede borde. Både til spiseborde, sofaborde eller hjørneborde, så er de runde borde mere moderne i dag end man ved første øjekast skulle tro.

Det vigtigste møbel i spisestuen

Spisebordet er det vigtigste møbel i spisestuen, det bør vælges ud fra hvordan resten af rummet er. Er det en del af et køkkenalrum eller et separat rum hvor bordet vil være hovedattraktionen. En måde at afgrænse spisestueområdet på hvis det er en del af et køkkenalrum, er at bruge et tæppe som passer til bordets størrelse. Herved har du også en oplagt mulighed for at få flere farver ind i dit hjem, uanset om du går efter de neutrale farver eller pangfarverne.

Jo større bordet er, jo større rum kræver det for at det kommer til sin ret. Udover at spisebordet er det sted du spiser, familien samles til måltider og til hyggestunder med brætspil er bordet mere end blot et funktionelt møbel. Her kan du også sætte forskellige dekorationer, skulpturer, sammenplantninger eller en buket blomster i en vase.

Derfor skal man både tænker funktionalitet og design når man kigger på spiseborde. 110 cm er den ideelle brede for et spisebord, uanset om det firkantet eller rundt. Dette giver dig god plads til at dække bordet til spisning og samtidig have plads til lysestager, vinflasker og andet boligtilbehør.

Et moderne rundt spisebord

Hvis du er på udkig efter et moderne og elegant spisebord, bør du kigge på et rundt spisebord også. Disse borde er elegante og tidløse, i dag ses de oftere og oftere i den moderne indretning.

Udover det giver et rundt spisebord en unik mulighed for at kigge hinanden i øjnene når I sidder ved bordet. Alle kan se alle, og det gør det nemmere at få alle med i snakken således ingen bliver overladt til sig selv ved dette bord. Det var med god grund at kong Arthur ønskede at samle sine riddere omkring det runde bord, da det skulle vise at alle var lige.

Et rundt spisebord passer ind i alle rum størrelser og former.

Til de små rum

Særligt til de mindre rum eller rum som hænger sammen med andre, som f.eks. et køkkenalrum vil et rundt spisebord passe godt ind. Grundet af de bløde kanter, er møblet ikke så forstyrrende i de små rum og giver et godt flow, hvis du vælger et med et neutralt og naturligt udseende. De runde kanter giver ligeledes mere plads, således du og dine gæster nemt kan komme rundt om bordet og hen til deres plads.

Skulle rummet være småt vil et rundt spisebord med tilhørende spisestole i lyse farver og let design uden armlæn være oplagt, således rummet fortsat bliver åbent. En anden mulighed er at købe et rundt spisebord med tilhørende stole som passer ind under bordet, således bordet og stolene opbruger så lidt plads som muligt når du ikke bruger det.