Sløjd er et obligatorisk fag, som alle folkeskoleelever kommer til at have på et eller andet tidspunkt i deres skoletid. Faget er med til udviklet barnets alsidige evner og deres fingerfærdigheder, som de senere kan få brug for i hjemmet.

Det er derfor vigtigt, at børnene har det rigtige udstyr, så de kan få mest muligt ud af undervisningen, og så deres huslige evner støttes og udvikles bedst. En høvlebænk er blandt andet noget af det, som man betragter som nødvendigt udstyr, men det kan være svært at finde den helt rigtige.

Hvilken skal du vælge?

Der findes en del forskellige høvlebænke, som man kan vælge mellem. Der findes forskellige mærker, størrelser og modeller, og det kan godt være lidt forvirrende i begyndelsen. Der er derfor heldigt, at man kan finde en del forskellige modeller af høvlebænke på nettet, hvor man kan danne sig et overblik over, hvad man har brug for.

Det er først og fremmest vigtigt at finde ud af, hvor mange man har brug for og hvor meget plads har man med at gøre. Hvis lokalet ikke er så stort, så kan man selvfølgelig ikke have en masse høvlebænke i den store model. Man kan derfor overveje, om man hellere vil have flere små eller færre store.

Det afhænger selvfølgelig også af, hvilke behov man har, og hvad man ønsker at bruge dem til. Der findes som sagt en del forskellige modeller. Der findes både nogle som kan klappes sammen, nogen der kan justeres i højden, sammensatte bænke og selvfølgelig den klassiske enkeltmodel.

Det kan i nogle tilfælde være en fordel at investere i sammensætte bænke, som har 4 arbejdsstationer, så eleverne kan samarbejde og hjælpe hinanden på kryds og tværs af arbejdsstationen. Det hele afhænger af hvordan man tilgår undervisningen, hvor mange elever man har og meget andet.

Hvad man ellers skal bruge til den

Det giver selvfølgelig ikke meget meningen at have en høvlebænk uden at have en høvl. Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre, men så går hele formålet også af det.

Der findes også en del forskellige høvle. Der findes alt fra elektriske håndholdte til mindre maskiner og så selvfølelig den klassiske manuelle høvl.

Det er her vigtigt at se på, hvad der er forsvarligt at give til eleverne. De fleste vil købe de klassiske manuelle høvle, som er mindst farlig for eleverne. Man kan nemt få et godt overblik over de forskellige muligheder på høvle.dk. Så kan man også overveje, om man skal investere i en elektrisk høvl udelukkende til læreren.

Hvad er ellers godt til sløjdlokalet?

Når man så har købt nogle flotte høvlebænke og tilhørende høvle, så tænker man måske lidt over, om der er andet der mangler i sløjdlokalet.

Et godt bud kunne være at købe en båndpudser, så man kan pudse alle de stykker træ, som eleverne har kæmpet for at få høvlet helt korrekt. Det får nemt og godt klaret opgaven og sparer både læreren og eleverne for en del arbejde.