Vores måde at leve på og den indflydelse det har på miljøet fylder i dag mere end nogensinde før i medierne. Aldrig har vi været så opmærksomme på, hvad der sker med verden omkring os.

Men, det kan være rigtig svært at vide, præcis, hvor du skal sætte ind, hvis du gerne vil gøre en reel forskel især, hvis du ikke er 100% sikker på, hvad global opvarmning egentlig indebærer og hvad det kommer til at betyde for fremtiden.

Hvad er global opvarmning?

Temperaturerne stiger og isen på polerne smelter, det er den effekt den globale opvarmning har på vores planet. Og ifølge langt den største del af forskerne på området er det vores udledning af CO2 i atmosfæren, der er synderen i denne sammenhæng.

Vores måde at leve på siden industrialiseringen og vores stigende forbrug af fossile brændstoffer, har haft en uoprettelig effekt på jorden.

På klimatopmøder og andre politiske samlinger, diskuteres emnet med stor passion, for hvilken betydning kommer det til at have for vores fremtid og hvad kan vi gøre, for at stoppe det?

Med de smeltende poler, vil vi opleve, at vandstanden i verden stiger markant, men vi vil også opleve, at det kolde vand, fra den smeltende is, kommer til at have stor indflydelse på havstrømmene og temperaturen i havene, hvilket vil betyde store forandringer i havets fauna.

Mindre maritimt vil vi opleve, at de naturfænomener, som vi allerede har oplevet en stigning i, vil fremkomme endnu mere og måske også endnu kraftigere. I det hele taget vil vejret blive mere kraftfuldt og omskifteligt.

Hvad kan vi gøre?

Der er heldigvis ting vi kan gøre, for at hjælpe på CO2 udslippet. Det behøver ikke at være drastiske tiltag, for som ordsproget siger: Mange bække små, gør en stor å.

Det betyder, at hvis vi allesammen gør en lille indsats, så kommer det til at gøre en stor forskel.

Derfor er det netop vigtigt, at vi ikke bare siger, at vi alligevel ikke kan gøre en forskel – for det kan vi. Herunder er et par eksempler.

  • Jo mindre du bruger din bil og i stedet benytter offentlig transport eller endnu bedre, din cykel, des bedre er det for miljøet.

  • Brug jordvarme, solceller eller andre miljøvenlige energikilder. I dag kan du få installeret en såkaldt akkumuleringstank, der samler den energi du ikke bruger med det samme og gemmer det til en regnvejrsdag.

  • Sørg for, at dit hus er godt isoleret, for på den måde holder det bedre på varmen og bruger mindre energi.

  • Skær drastisk ned på forbruget af fossile brændstoffer og find eventuelt alternativer, hvor det er muligt.

  • Hjælp med at passe på skovene i verden

  • Skru ned for forbruget af tekstiler, i dag har vi en tendens til at købe alt for meget tøj og bruge det alt for lidt.

  • Indfør slow fashion i din garderobe og begynde eventuelt at skabe din egen mode med strikkepinde og lækkert garn. Det er både tilfredsstillende og yderst moderne.

Generelt er der rigtig mange små ting du kan gøre. Så stop undskyldningerne og bare gør det.