Har du besluttet at lave en makeover på dit værelse? Du står højst sandsynligt og trænger til, at der skal ske noget nyt i din trygge base, som vores soveværelse jo typisk er. Du drømmer om at få et sminkebord til at passe perfekt ind på værelset, men du ved ikke helt, hvordan du skal løse opgaven. Her får du en guide til, hvordan du kordinere alle tingene på dit værelse.

Farvevalg

Vælg en til tre grundfarver først. Du kan f.eks. vælge hvid, sort og grå. Derefter vælger du farven på dit sminkebord. Mulighederne vil typisk være enten et hvidt eller et sort bord. Lad os tage udgangspunkt i et hvidt sminkebord:

Du kan vælge at have hvide vægge med sorte billederammer. En grå seng med gardiner i den samme grå farve. Udover billedrammer kan du bruge den sorte farve til dine spejle, hylder og din gardinstang. Du skal selvfølgelig også have en fin stol eller taburet til dit sminkebord. Du kan f.eks. vælge en stol i samme farve som sminkebordet. Eller du kan vælge en taburet, der har sorte ben og et gråt sæde. Så matcher det igen med resten af tingene på værelset.

Nu skal du finde en fjerde farve, som bruges til at give værelset lidt liv. Du kan vælge lige den farve, som du elsker allermest. Måske blå eller orange? Det kan også være, at du heller vil holde det lidt blidere og bare bruge farven beige. Du kan vælge dit sengetæppe i den farve og så finde et gulvtæppe, der matcher. Det giver et meget fint spil.

Organisering og oprydning

Dit sminkebord ser flottest ud, hvis der er organiseret. En god ide er at bruge opbevaringsbokse. Der findes mange forskellige slags og størrelser, så du kan med garanti finde nogle, der falder i din smag. Hvis dit sminkebord har en skuffe, er det en god ide at sørge for, at den er organiseret, så tingene er i små bokse. Det gør det hele meget nemmere end, hvis du skal rode hele skuffen igennem, hver gang du skal finde din mascara.

Det er en god ide ikke at have for mange ting stående på selve bordet. Jo mindre, jo pænere. Det samler samtidig heller ikke særlig meget støv, hvis der ikke står så mange ting. På bordet kan du have en boks med dine make-up børster og en anden til vatrondeller og vatpinde. Der findes mange flotte bokse, som du kan have stående på bordet. Det kan være alt fra marmor til akryl. Hvis du har en hudplejerutine, kan du have dine produkter til rutinen stående på bordet på en lille bakke i samme materiale som boksene. Du kan også vælge at have en skål eller lignende med smykker.

Sørg for at støve af og rydde op mindst en gang om ugen. Det er en god ide altid at lægge de ting, som du bruger, tilbage på deres værelse. Så fremstår værelset altid pænt og nydeligt, hvilket hjælper dig med at slappe bedre af.