Meget ofte er der rift om de gode studiejobs på uddannelserne. Det vil for det meste være sådan, at der ved studiestart er mange virksomheder, som er ude efter de nye og dygtige studerende. På den anden side vil der også være rigtig mange studerende, som er interesserede i disse jobs, hvorfor det handler om at være i stand til at kunne skille sig ud. Man kan blandt andet skille sig ud ved at lave et rigtig godt CV, da det er det, som enhver arbejdsgiver vil kigge på som det første. Er du interesseret så find en cv skabelon her.

Kom i gang i god tid

Når man får den ønskede studieplads på en given uddannelse, er det sjældent CV og jobansøgning, som kommer i første række, når man går i gang med at planlægge. I højere grad er det ting som rustur, nye studiekammerater, ny computer og lignende som fylder. Men man bør dog gøre sig selv den tjeneste, at man alligevel sørger for at få startet med at tænke lidt over et godt CV idet man får at vide, at man er kommet ind. Har man ikke et job i forvejen vil man også meget hurtigt få brug for at supplere sin SU, da den meget sjældent er nok i sig selv. Det er for manges vedkommende først noget de finder ud af et par måneder inde i studiet, men sørger du for at være på forkant, så skal du nok få skaffet dig et godt studiejob.

Det første, som de fleste tænker når de skal søge et studiejob er, at det kan virke som et håbløst projekt. For da man jo blot er under uddannelse er det meget sjældent, at man overhovedet har noget at skrive på sit CV. Mange har blot haft job bag kassen i et supermarked, som avisbud eller lignende og det er ikke nødvendigvis noget, som man mener lyder af så meget. Men man skal dog blot acceptere, at det er sådan for de allerfleste, som søger et studiejob. De fleste vil nemlig komme direkte ud af gymnasiet, fra højskole eller lignende.

Som man kan læse på mange CV skabeloner handler det blot om at få tingene til at lyde af lidt mere end de er, samtidig med, at det handler om at fremhæve de vigtige ting. Det kan for eksempel være, at man har haft et job bag kassen i et supermarked, hvor man havde ekstraansvar, da man også stod i kiosken af og til. Måske tænker man, at det slet ikke betyder noget, men det er dog et tegn på, at man kan tage ansvar. Har man haft det pågældende job i mange år er det ligeledes noget, som man kan skrive på, da det viser, at man er pålidelig og ikke forlader et job lige når man har fået det.

Start CV’et med en god appetitvækker

Når man møder andre mennesker, så har man kun meget få sekunder til at skabe førstehåndsindtrykket. Det gælder også for et CV, da en arbejdsgiver allerede efter et par linjer vil have en mening om dig og hvad du har at tilbyde. Det kan man mene om hvad man vil, men uanset hvad, betyder det, at man i de allerførste linjer bør skrive på en måde, som er fangende og som giver arbejdsgiveren mod på at læse videre.

Da det ikke er sikkert, at man har så meget erhvervserfaring kan det være de personlige aspekter man fokuserer på i de første linjer og det er bestemt også noget, som en arbejdsgiver vil sætte pris på.