Skal du have nyt køleskab? Så, velkommen til junglen! I dag er der et udvalg så stort, at det kan være svært at navigere i det uden at fare vild. Heldigvis betyder det også, at det helt rigtig valg er derude et sted.

Hvad skal du kigge efter, når der skal investeres i nye hvidevarer af den kolde slags til køkkenet? Der er rigtig mange forskellige kriterier du kan basere dit valg på, men det vigtigste er vel, hvor god et køleskab køler? Læs med her og find ud af, hvordan du kan sikre dig de bedste forhold for dine madvarer.

Få styr på funktionerne

De moderne køleskab har en lang række forskellige funktioner, der både kan være utroligt gode at have, men også helt overflødige. Der er jo ingen grund til at købe et køleskab med glaslåge hvis det ikke er noget du skal bruge. Derfor er det smart at gøre dig det klart, hvad du gerne vil have, inden du begynder at lede. For begynder du først at kigge, så kan ting, der ellers ikke ville være faldet dig ind pludselig synes uundværlige.

Læs med herunder og find ud af mere om de forskellige funktioner du kan vælge imellem, når du skal købe nyt køleskab.

Hvad er 0-zonen?

I nogle modeller findes der det, der kaldes en 0-zone. Det er ganske enkelt et sted – eller en zone – i køleskabet, hvor temperaturen ligger konstant på 0 grader. Lige meget, om du skruer op eller ned for temperaturen i resten af skabet vil den være konstant i netop denne zone, hvilket gør den helt optimal til opbevaring af kød og grønt, der ellers ville holde væsentlig kortere tid ved højere temperaturer. Det er i virkeligheden den perfekte mellemting mellem et køleskab og en fryser og giver dig muligheden for at have kød klar til flere dage i træk uden at skulle sørge for at tø det op inden brug.

Er super-køl noget for dig?

I nogle køleskabe findes den såkaldte superkøl funktion. Det betyder ganske enkelt, at hvis du ofte køber stort ind eller i perioder åbner og lukker lågen ofte, så sørger køleskabet for at køle dine varer ned på 5 grader på ganske kort tid.

Det er en stor fordel for dig, der ofte har store mængder af mad, der skal køles ned på samme tid. Normalvis vil det have indflydelse på temperaturen i køleskabet, når du fylder det med varer, der er varmere end temperaturen i skabet, men med super-køl kan du sørge for, at alle varerne køles ned til samme temperatur super hurtigt.

Energiforbruget skal være effektivt

Når du endelig er i gang med at tage stilling til funktioner og plads i dit køleskab, så er det også godt t vide, hvad det kommer til at koste at have det kørende. Det har producenterne været så flinke at gøre lettere ved at inddele køleskabene i energiklasser, der går fra A+++ til G. De fleste ved, at du skal gå efter den bedste energiklasse, der hedder A+++ fordi, det er den, der bruger mindst energi og samtidig også er billigst at have stående. Vil du vide mere, så bliv klogere på køleskabe her.