Aktieopsparing er en populær måde at spare op på, og det er ikke uden grund. For det første giver aktier et godt afkast i længden, og for det andet er der mange skattefordele ved at have aktier. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvorfor du skal investere i din fremtid ved at opbygge et lager med aktier. Vi vil desuden give dig en guide til, hvordan du kommer i gang med din egen akt opsparingsplan

Mange ekstra fordele ved at lave en opsparing

Fordelene ved aktieopsparing er klare – det er en af de mest rentable og sikre investeringer, du kan foretage. Ved at investere i aktier vil dit afkast generelt stige over tid i takt med, at aktiemarkedet stiger i værdi. Med aktieopsparing kan du høste større overskud hurtigere end med andre former for aktieinvestering, f.eks. investeringsfonde eller ETF’er. Ikke nok med det, men aktiesparordninger giver også skattefordele. Hvis man holder aktier i et vist tidsrum, kan de kvalificere sig til lavere kapitalvindingsskat, når de senere hen sælges. Du kan endda oprette en individuel pensionskonto (IRA), hvor det specifikt er tilladt at opspare aktier, og hvor du er berettiget til yderligere skattefordele.

Bliv klar til at akkumulere aktier

Så hvordan får du startet med opsparing af aktier? For det første skal du åbne en børskonto. Det er relativt enkelt, og der findes mange børsmæglere. Du kan vælge mellem en online-børsmægler, en offline-børsmægler eller endda en kombination af begge dele. Når din børsmæglerkonto er oprettet, er du klar til at begynde at akkumulere aktier.

Den nemmeste måde at begynde at opbygge din aktieopsparing på er ved at investere i aktier, der giver udbytte. Disse aktier giver en regelmæssig kontant udbetaling, som du kan bruge til yderligere aktiekøb eller geninvestere i andre investeringer. Udbyttets størrelse afhænger af den pågældende aktie, og hvor meget den udbetaler, men typisk ligger det på mellem 1 % og 5 %. Investering i udbyttegivende aktier hjælper også.