Flere og flere unge går efter den fulde efterskoleoplevelse, hvor der er klare tendenser i deres valgfag – Kreative fag samt efterskoler der tilbyder et internationalt aspekt. Foruden naturligvis de gængse beslutningsgrundlag, som nye venner, oplevelser og en hverdag væk fra far og mor. Det er elever, der søger selvstændighed og ønsket om at lære deres egen person bedre at kende. Det er blot få af de mange gode grund til, at efterskolerne er blevet så favoriseret over nyere tid.

Ofte kan de faktisk supplere med en større grad af faglighed, da de tilbyder mulighed for specialisering inden for bestemte fag. Eleverne er ikke låst til folkeskolens generelle uddannelses plan. Denne skal naturligvis også imødekommes, men mulighederne for valgfag er op til den enkelte efterskole, og her ser vi den klare fordel.

Det åbner op for specialisering inden for et hav af forskellige fagområder, herunder sport, IT, heste og naturligvis de kreative fag på en kreativ efterskoler

Som kommende elever kan de unge målrette deres dannelsesår til hvad der bedst passer til lige præcis deres væsen. Dannelsesrejsen starter altså tidligere end hvad man ofte ser ved folkeskoleelever, der vælger 9-10 klasse på traditionelle institutioner.

Vi ser altså klare tendenser på, at unge mennesker er blevet mere bevidste omkring, præcis hvad de gerne vil have ud af deres efterskole år – fra personlig udvikling til højnet fagligt udbytte.

Naturfag med fokus på Jagt er blevet populær.
En af de tendenser som har givet sig til kende over seneste tid, og som i øjeblikket hitter på en stor del af landets efterskoler, er, at eleverne vælger naturvidenskabelige fag. Flere og flere efterskoler har i mange år fokuseret på dette fagområde, hvor Jagt-fag især er blevet et populært valg blandt unge drenge. Kontakten med naturen og det håndgribelige er en stor del af, hvorfor netop valgfag relateret til jagt & fiskeri er blevet så populær.

Hvorfor ser vi så denne skift i valg af efterskole? Til dels handler det vel om, at dagens unge har en større interesse for det kulturelle og naturlige. Derudover kommer vi nok ikke omkring, at tilbuddene på de enkelte efterskoler er blevet markant  bedre.

Har du et barn med interesse for Jagt? Eller passion for kreativitet i hverdagen? Så kan du med fordel tage et kig på Husby Efterskole i det vestjyske. En efterskole med mange fokusområder, der muliggør den gode dannelsesrejse og givere eleverne mulighed for udvikling tilsvarende til nutidens unge menneskers interesser.

På Husby Efterskole kan du tilmelde dig Den fulde efterskoleoplevelse