I 2022 tænker vi bæredygtighed ind i rigtig mange dele af vores liv. Det gælder også, når vi investerer og køber aktier. Her på siden kan du blive meget klogere på, hvad bæredygtige aktier er, og hvordan du kommer i gang med de grønne investeringer. Læs med! 

Det er ikke så få danskere, som er interesserede i investering i dag. Både mænd og kvinder stryger ind på markedet for at få pengene til at arbejde for sig. Det kan hurtigt blive en ny nørdet interesse og hobby, for aktiemarkedet er et spændende sted.  

Særligt bæredygtige aktier er populære at nørde, og det er der rigtig mange gode grunde til. Investerer du i et bæredygtigt foretagende, kan du nemlig lade pengene arbejde for dig med god samvittighed. 

Bæredygtige aktier – hvad er det helt præcist? 

Når du investerer i en virksomhed eller et projekt, kan du med fordel tænke over, om aktien er bæredygtig. Det kan den være på flere forskellige måder, der både handler om klimamæssige og sociale aspekter. 

Vil du gerne støtte klimaet og den grønne omstilling, kan du kigge på, om projektet fremmer denne dagsorden. Investerer du i en virksomhed, kan det være interessant at kigge på deres klimaaftryk samt eventuelle grønne mål. Det kan også være, at virksomheden støtter forskellige miljøvenlige formål eller har grønne samarbejdspartnere. 

Social bæredygtighed 

En aktie kan imidlertid også være bæredygtig set ud fra et socialt perspektiv. Hvis du går op i lighed og social retfærdighed, kan det være en rigtig interessant vej at gå med dine aktier. Investerer du i en virksomhed, kan du kigge på repræsentationen af minoriteter i ledelsen. 

Ved at investere i et firma med en mangfoldig repræsentation af køn, etnicitet med mere, er du med til at fremme social lighed og retfærdighed. Det er altså også en måde at tænke bæredygtighed ind i dine aktier på.  

Få rådgivning i bæredygtige aktier  

Aktiemarkedet kan virke som et intimiderende sted, hvis man ikke har sat sine ben der før. Det betyder imidlertid ikke, at man ikke skal kaste sig ud i det. Hvis du gerne vil komme godt fra start, kan du overveje at få rådgivning i investering.  

Her kan professionelle vejlede dig til at træffe de bedste beslutninger ud i bæredygtige aktier. Det kan skabe en stor tryghed omkring projektet og gøre dig bedre til at investere i det lange løb.