Julen kommer i disse dage tættere og tættere på, hvilket naturligvis betyder koldere vejr for os danskere. Det er dog langt fra alle, der sætter lige stor pris på det kolde vejr, der byder på sne, slud og temperaturer under frysepunktet. Mange danskere vælger derfor at tage flugten til varmere himmelstrøg, hvor man ikke behøver gå pakket ind fra top til tå for at holde varmen. For at komme langt nok sydpå til at temperaturen stiger til et passende niveau, er den foretrukne transportform for langt de fleste mennesker, flyet. I takt med at internettet har vundet indpas i verden, har folk fået muligheden for at vælge imellem utallige flyselskaber, og det kan vise sig at være lidt af en jungle at få de rigtige flybilletter til de rigtige priser.

Der er enormt stor forskel på, hvornår man vælger at købe billetter til ens rejse. En sammenligningsportal for flybilletter, har lavet en undersøgelse der viste, at det var mest optimalt at købe flybilletter mindst seks uger i forvejen, og ikke dagen før, som mange mennesker tror. Billetterne bliver dyrere jo tættere på man kommer, da det oftest er forretningsrejsende med dybe lommer, der skal have billet i sidste øjeblik. De eneste som ikke skal betale overpris er den nærmeste familie til en nylig afdød pårørende. Her er majoriteten af flyselskaberne meget humane og tager ikke ekstra for at billetten bliver bestilt i sidste øjeblik.

Få et godt overblik over det billigste sted at købe flybilletter

Som tidligere nævnt er det altså en god idé at være ude i god tid ved køb af flybilletter, men der er også andre tiltag man kan benytte sig af, og dermed skaffe sig en billig rejse. På nettet findes der en masse forskellige prissammenligningsportaler til flybilletter, som på én gang afsøger hele markedet for de billigste billetter til din destination, på de valgte datoer. Så er du på jagt efter billige flybilletter er hjælp at hente. Foruden at være i god tid er det også en god idé at tjekke dagene op til din planlagte afrejsedato. Prøv at tjek priserne dagen før og dagen efter. Der kan være stor forskel på om du har afrejsedato en fredag eller en mandag, hvis destinationen er et typisk feriemål. Så udover at være i god tid, er der også mange penge at spare ved at være fleksibel.

Muligheder for yderligere besparelser i forbindelse med køb af flybilletter til ferien

Det kan desuden være en god idé at tjekke op på, om dit flyselskab bruger reward-programmer, der giver dig fordele, hvis du rejser med det samme selskab gentagende gange. Norwegian har et af de mest omfattende og simple programmer, hvor man får ”CashPoints” hver gang man flyver med selskabet, hvor 1 CashPoint er lig 1 norsk krone. Disse CashPoints kan derfor bruges på nye rejser med selskabet, og hvis man har mange rejser med det samme selskab, kan der være mange penge at hente.